Двудневен обстрел причини големи щети на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ)

...
Двудневен обстрел причини големи щети на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ)
Коментари Харесай

ISW: Русия провежда етнически прочиствания сред татари и украинци

Двудневен обстрел аргументи огромни вреди на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) на 20 и 21 ноември. Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи на 21 ноември, че няма непосредствени опасения за нуклеарната сигурност и сигурността и че целостта на всички шест нуклеарни реактора и хранилищата за отработено и свежо гориво остават незасегнати макар интензивния обстрел.

Русия и Украйна се упрекнаха другата в нанасянето на артилерийски удари по АЕЦ на 20 и 21 ноември.

Това написа в следващата сводка за войната в Украйна на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Руски блогър се базира на видеозапис на обстрела, изработен от чеченските сили, и съобщи, че наподобява обстрелът е пристигнал от позиции в следена от Русия територия южно от АЕЦ, а не следена от Украйна територия на север от АЕЦ.
 Русия лимитира достъпа на МААЕ до АЕЦ Запорожие
Русия лимитира достъпа на МААЕ до АЕЦ Запорожие

Служителите на МААЕ ще работят единствено в границите на мандата им

Ръководителят на съветския нуклеарен оператор Росатом Алексей Лихачов предизвести за нуклеарна злополука в АЕЦ, а съветските блогъри значително разшириха изказванията си и приканиха всички украински атомни електроцентрали да бъдат трансферирани към съветска употреба.

ISW по-рано предвижда противозаконната милитаризация на ЯЕЦ от съветските сили.

Малко евентуално е самите артилерийски удари да обхванат през защитните детайли, защитаващи всеки нуклеарен реактор и вместо това съставляват по-голяма опасност за оборудванията за предпазване на отработено нуклеарно гориво, от които може да изтече радиоактивен материал .

Продължаващото разбъркване на радиационни и нуклеарни повреди и непрекъснатото разискване на опасността от злополучие в ЯЕЦ евентуално е част от по-широка съветска осведомителна интервенция , целяща да подкопае западната поддръжка за Украйна и да показа съветския надзор над централата като главен за отбягване на нуклеарна злополука в с цел да се консолидира спомагателен действен и административен надзор върху украинските нуклеарни активи и да се принудят детайли от интернационалната общественост да признаят съветското анексиране на украинска територия най-малко косво.

Руският информативен бюлетин " Комерсант " заяви на 21 ноември, че съветската Държавна дума може да обмисли законопроект преди края на 2022 година по отношение на регулирането на онлайн логаритмите за " рекомендация ", който в последна сметка ще разреши на държавното управление да изключи избрани логаритми.
 МААЕ удостовери за гърмежи до АЕЦ Запорожие
МААЕ удостовери за гърмежи до АЕЦ Запорожие

Към момента няма данни за потърпевши

Съобщава се, че законопроектът се създава от депутата на Думата по осведомителната политика Антон Горелкин и ще включва контролиране на мрежите на обществените мрежи , онлайн кината, търсачките и интернет пазарите.

Комерсант означи, че този законопроект ще изисква от притежателите на всички уеб сайтове и платформи да подсигуряват способността на държавното управление да блокира изцяло или отчасти присъединяване на съответни консуматори и че тези разпореждания се появиха преди началото на войната през октомври 2021 година, с цел да бъдат съответно ориентирани към западни обществени мрежи като Facebook, Instagram и YouTube заради риска от " обществен спор ".

Някои съветски блогъри дадоха отговор на спекулациите по отношение на законопроекта и означиха, че такива целесъобразни логаритми затрудняват пропагандата заради преобладаването на налична и персонализирана информация, налична в интернет.

Думата евентуално обмисля този законопроект в опит да се оправи с неспособността на Кремъл да показва и пази войната пред локалната аудитория и да сътвори директно средство за противопоставяне както на вътрешни, по този начин и на външни източници на онлайн противоречие.

Руската федерална работа за държавна сигурност (ФСБ) в допълнение предприе стъпки за кодифициране на контрола върху осведомителното пространство и подписа декрет на 4 ноември, който утвърди лист с военни и военно-технически действия, които  могат да бъдат употребявани против сигурността на Руската федерация.

Както препоръчаният законопроект на Думата, по този начин и указът на ФСБ демонстрират, че съветското държавно управление се бори да поеме контрола върху осведомителното пространство, защото то от ден на ден е залято от рецензии към съветската войска, които се постановат както вътрешно, по този начин и външно. 

Украинското разузнаване заяви, че съветските специфични служби възнамеряват офанзиви под подправен байрак против сериозна инфраструктура на Беларус в опит, който евентуално няма да успее да окаже напън върху беларуските военни да влязат във войната в Украйна. Украинското основно военно разследващо ръководство (ГУР) заяви на 20 ноември, че съветските специфични служби възнамеряват да извършат няколко терористични офанзиви против сериозни инфраструктурни обекти на Беларус, по-специално на беларуската атомна електроцентрала " Островец ".

ГУР също заяви, че съветските специфични служби ще хвърлят виновността за офанзивите върху украински и страни-членки на НАТО , с цел да ускорят присъединяване на беларуските военни във войната на Русия в Украйна.

ISW по-рано предвижда, че влизането на Беларус във войната остава доста малко евентуално заради огромния вътрешен риск , който присъединяване би представлявало за оцеляването на режима на президента на Беларус Александър Лукашенко и че Русия и Беларус акцентират двустранното си съдействие в региона на защитата, с цел да увековечат настояща осведомителна интервенция, която беларуските военни ще влязат във войната.
 ISW: Руското разузнаване готви военна провокация в Беларус
ISW: Руското разузнаване готви военна провокация в Беларус

Кремъл дава независимост на военните блогъри

Украински чиновник призна на 21 ноември, че украинските сили организират военна интервенция на Кинбурнската коса, място, което би разрешило на украинските сили да организират по-добре евентуални интервенции на левия (източен) бряг в Херсонска област. Говорителят на украинските Южни отбранителни сили Наталия Хуменюк съобщи на 21 ноември, че украинските сили организират военна интервенция на Кинбурнската коса и прикани да се съблюдава оперативното безмълвие.

Хуменюк акцентира, че Кинбурнската коса е последната част от територията, която съветските сили окупират в Николаевска област.

Кинбурнската коса е единствено на 4 километра през пролива от Очаков и разрешава надзор на входа на реките Днепър и Южен Буг , както и градските пристанища Николаев и Херсон. Руските сили използваха позиции на Кинбурнската коса, с цел да нанесат рутинни ракетни и артилерийски удари по украински позиции в Очаков, Южна Николаевска област и други региони по следеното от Украйна Черноморско крайбрежие.

Кинбурнската коса също е отвън 25-километровия обсег на 152-милиметрова артилерия, която съветските сили са натрупали на левия (източен) бряг на река Днепър в Херсонска област. Контролът над Кинбурнската коса би разрешил на украинските сили да облекчат съветските удари по следеното от Украйна крайбрежие на Черно море, да усилят военноморската интензивност в региона и да проведат евентуални интервенции за прекосяване на левия (източен) бряг в Херсонска област под доста по-малко съветска артилерия пожар спрямо секване на река Днепър.

Видеото от 18 ноември на съветски боец, който открива огън по група украински военнослужещи, до момента в който съветските войски се предават, послужи като катализатор за по-нататъшно разделяне сред Кремъл и видни гласове в съветското осведомително пространство. 

Докато съветски публични лица дадоха отговор на видеото, като изрично упрекнаха Украйна във военни закононарушения и приканиха за следствие на самоличността на украинските бойци,а  няколко съветски блогъри се възползваха, с цел да подлагат на критика съветските военни и мобилизационни практики.
 Британското разузнаване: Русия може да основава
Британското разузнаване: Русия може да основава " заградителни отряди " против дезертьорите

Това демонстрира падналия морал на съветските военни

Друга значима тематика са продължаващите проблеми  мобилизацията. 

Руските управляващи не престават напъните си за угнетяване на митингите и дезертьорството на активизирания личен състав. Украински и съветски източници оповестиха видеозаписи на 20 ноември, на които съветската военна полиция арестува двама мобилизирани мъже преди техните връстници в Белгородска област за отвод да изпълнят заповедите да изоставен зоната на бойните дейности.

Руски източник заяви, че мобилизираните от Ярославска област, са отказали да участват на учения заради неодобрение от командването им.

Руски източник заяви, че съветските сили са задържали член на 138-ма обособена гвардейска мотострелкова бригада от 6-та общовойскова войска на Западния боен окръг след появили се известия за несъответстваща подготовка и неприятни условия в бригадата.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили построяват спомагателни контролно-пропускателни пунктове за идентифициране и задържане на дезертьори в Луганска област.

Независимата съветска медия ASTRA описа историята на мобилизиран мъж, който съветските управляващи държаха в мазе в Донецка област и заплашиха с екзекуция, тъй като отказал да се бие.

ISW по-рано заяви за голям брой кафези за задържане, разпръснати из Донецка и Луганска области за съветски дезертьори.
 Дмитрий Песков: В Кремъл не се разисква втора вълна на готовност
Дмитрий Песков: В Кремъл не се разисква втора вълна на готовност

Той въпреки всичко посочи, че не може да приказва от името на МО

Роднини на активизирания личен състав и деятели не престават да показват въпроси по отношение на частичната готовност пред съветски публични лица, със смесени резултати. Независимата съветска медия СОТА заяви, че родственици на мобилизирани военнослужещи от Сиктивкар, Република Коми, са се срещнали с управляващите в Сиктивкар, с цел да обсъдят неприятните условия на фронта и че управляващите са дали отговор на фамилиите, като са ги помолили да спрат да задават " кални въпроси ", за които западните медии може да доклад.

Множество източници оповестиха, че родственици на мобилизирани на възраст над 50 години са записали послание към съветския президент Владимир Путин с молба за връщането им вкъщи, защото мобилизацията за тази възразтова група важи единствено за висши офицери.

Руски източник заяви, че родственици на мобилизирани чиновници от Татарстан се оплакват, че районните бойци са изпратени на фронтовата линия без уместно образование.

SOTA заяви, че Съветът на майките и съпругите на военнослужещите в Москва е провел конференция, на която е изискал естествени условия за образование на активизирания личен състав и е изискал от управляващите да се оправят с проблемите на снабдяването и командването.

Базираната в Латвия самостоятелна рускоезична медия Meduza заяви, че управляващите са задържали активистката на партията " Яблоко " Мария Волох на антивоенен протест в Москва на 21 ноември. Тя е изправена пред обвинявания за дискредитиране на съветските сили.

Руските чиновници не престават напъните за готовност в окупираните територии в Украйна и Руската федерация. Украинският общоприет щаб заяви на 21 ноември, че съветски чиновници ползват секрети мобилизационни ограничения в окупирания от Русия Крим, с цел да се оправят с неизпълнението на мобилизационните цели.

Председателят на Меджлиса на кримските татари Рефат Чубаро заяви, че съветските сили въз основа на описи за набор, съветските сили правят тотално пречистване на кримски татари, родени сред 1995-2004 г.  Трябва да се означи, че Русия исторически мощно е маргинализирала общността на кримските татари и затова е евентуално да се сблъска с твърда опозиция при активизирането на татарски мъже.

Руски източници оповестиха, че на 21 ноември Владимир Путин е подписал декрет, с който на доброволците, ранени по време на работа в Украйна, се дава статут на " военен неработоспособен ".

Руски източници оповестиха също, че в Архангелск, Архангелска област, управляващите раздават заповеди за готовност и че мъжете се активизират в Омска област.

Окупационни чиновници на Луганската национална република (ЛНР) разгласиха видеозапис на 21 ноември, призовавайки отговарящите на изискванията поданици да се причислят към 2-ри армейски корпус на ЛНР.

Руски източници оповестиха, че Александър Сапожников, кмет на Чита, Забайкалски край, е подал оставка и е оповестил решението си да отиде в зоната на бойните дейности в Украйна като парашутист.

Руските окупационни чиновници и сили продължиха да ускоряват ограниченията за пречистване в окупираните от Русия територии в Украйна на 20 и 21 ноември. Украинският общоприет щаб заяви на 21 ноември, че съветските окупационни чиновници принудително реалокират жителите на Биловодск, Луганска област, в град Луганск.

Украинският противодействуващ център заяви на 20 ноември, че съветските сили са транспортирали 500 окупационни чиновници и техните фамилии от окупирани селища в Херсонска и Запорожка области до следения от Русия Севастопол, Крим. Украинският център за опозиция също по този начин съобщи на 20 ноември, че съветските сили са транспортирали 50 съветски жители, служещи в окупационните администрации, в Скадовск, Херсонска област.

Руските управляващи не престават напъните си да депортират деца от окупираните региони на Украйна в Русия. Ръководителят на Луганската национална република (ЛНР) Леонид Пасечник съобщи на 20 ноември, че окупационните чиновници са изпратили украински деца от Кировск, Первомайск и Алчевск, Луганска област, в Сочи, Краснодарски край.

Пасечник също съобщи на 20 ноември, че неговата администрация продължава да изпраща фамилиите на починалите съветски военнослужещи под прикритието на " отмора и рехабилитация " в неопределени региони на Руската федерация.

Руските сили и окупационни чиновници продължиха да заплашват жителите на окупираните територии и да ги подлагат на насилствени ограничения на 20-21 ноември. Центърът за украинска опозиция заяви на 21 ноември, че украинските партизани оповестяват, че съветските сили завладяват частни резиденции в окупираните територии под предлог за национализация и означи, че съветските окупационни чиновници образуват " нотариални региони " във краткотрайно окупираните територии за вписване и де- вписване на украинска благосъстоятелност, по-специално за узаконяване на кражбата на украинска благосъстоятелност.

Украинската опозиция заяви на 20-21 ноември, че съветските сили не престават да разполагат военно съоръжение в лечебни заведения, жилищни здания и задните дворове на частни домове и образователни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР