Двете управляващи партии в Северна Македония на 1 март предлагат

...
Двете управляващи партии в Северна Македония на 1 март предлагат
Коментари Харесай

Управляващите партии в Северна Македония предлагат общ кандидат за президент

Двете ръководещи партии в Северна Македония на 1 март оферират общ претендент , който да се кандидатира за президент на идните избори, съобщи водач на съдружния сътрудник, оповестява " Интелинюз ".

Съобщението разсейва клюки за рецесия в обединението сред Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и сътрудникът - етническият албански Демократичен съюз за интеграция (ДСИ). Двете партии са на власт от края на май 2017 година.

Решението за кандидатстване с един претендент е взето на среща сред водача на СДСМ и премиера Зоран Заев и водача на ДСИ Али Ахмети .
 Парламентът на Северна Македония стопира работа от 1 април
Парламентът на Северна Македония стопира работа от 1 април

Заради изборната кампания…

Македония ще организира първия тур на президентските избори на 21 април . Това ще бъде шестият президентски избор в страната. Новият президент ще размени Георге Иванов , някогашен професор по право, който беше подсилен от към този момент опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ . Иванов е с два петгодишни мандата.

" Ние се съгласихме да излезем с общ претендент на идните избори ", съобщи Ахмети.

Досега се разпространяваха с лухове за рецесия в обединението , откакто ръководителят на Народното събрание Талат Джафери от ДСИ прекъсна сесия на Народното събрание на 24 февруари, на която депутатите трябваше да гласоподават за унищожаване на имунитета на някогашния ръководител на Народното събрание Трайко Веляновски, тъй че че той може да бъде съден.
 В Северна Македония арестуваха някогашния ръководител на Народното събрание и министри
В Северна Македония арестуваха някогашния ръководител на Народното събрание и министри

За терористичен скрит план с нападението над Народното събрание през 2017 година

Веляновски бе упрекнат, че е един от уредниците на парламентарното принуждение през април 2017 година, в което бяха ранени 100 души, само че е освободен заради имунитета, който има като народен представител. Той отхвърля да е един от уредниците .

Сесията завърши без унищожаване на имунитета на Веляновски. СДСМ бойкотира съвещанията на Народното събрание за няколко дни .

Джафери разяснява, че е работил в сходство с процедурите , защото парламентарната комисия по въпросите на имунитета не е предложила премахването на имунитета на Веляновски, защото има идентичен брой дали своят вот с " да " и " не ".

И двете държавни партии отхвърлиха рецесия в обединението .

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ към този момент предложи на Гордана Силяновска-Давкова, професор по право, за собствен претендент за президент .
 Груевски: Албанец за малко ще бъде президент на Македония
Груевски: Албанец за малко ще бъде президент на Македония

Той смята, че във вакуума на президентските избори, Джафери може да подписва всичко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР