Двете големи софийски фирми „Трейс холд груп” и „ИСА –

...
Двете големи софийски фирми „Трейс холд груп” и „ИСА –
Коментари Харесай

Останаха две фирми за строителството на пробива под Водната палата, отстраниха едната

Двете огромни софийски компании „ Трейс холд груп” и „ ИСА – 2000” са останали до финала за строителството на пробива под Водната палата. В 14:30 през днешния ден в Община Пловдив са отворили офертите, като с изключение на двете компании е имало още една оферта на „ Парсек груп”. Тя обаче е била отстранена, защото компанията не е предоставила ключ за декриптиране на офертата в ЦАИС.

Така комисията към Община Пловдив ще преглежда офертите на другите две компании. До месец тя може да направи оценка на техническите оферти, а по-късно да се пристъпи и към отварянето на ценовите предложения.

Поръчката е на стойност от 9,280 млн. лв. с Данък добавена стойност, като предложения ще се събират до 31 декември. Процедурата е на инженеринг. Това значи, че компанията ще направи и работен план за пробива. Той имаше направено техническо задание, което бе платено от Община Пловдив през 2013 година.

Тогава софийската компания Вектор бул създаде плана на три стадия, като първият е построен – кръговото кръстовище, което е и сега на „ Цар Борис III Обединител” с „ Марица – Юг”. За прекосяването на две равнища от компанията са изготвили 13 разновидността.

Причината за инженеринга е, че планът е на 8 години и актуализацията му ще бъде извънредно комплицирана. На процедура компанията реализатор ще даде и решение по какъв начин да се минава през кръстовището на второто равнище. Вариантите са с кръговото кръстовище в този момент на второто равнище,или кръстовище без леви завои, или със светофари във всички посоки.

Комисията, която ще прави оценка компаниите, ще подреди предложенията по съответствие 60/40 най-ниска цена/качество на техническото предложение.

Изпълнителят на плана ще би трябвало да направи пробив с общата дължина е 540 метра, от която 49 метра подлез. В сумата са включени и всички развръзки. Срокът за осъществяване е до 600 дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР