Двеста безработни ще бъдат наети на работа като организатори на

...
Двеста безработни ще бъдат наети на работа като организатори на
Коментари Харесай

200 безработни ще бъдат назначени като организатори на общественополезен труд

Двеста безработни ще бъдат наети на работа като уредници на общественополезен труд в границите на Национална стратегия "Активиране на неактивни лица " на Агенцията по заетостта, оповестяват от пресцентъра на Агенцията.

Предвижда се те да бъдат назначени в 72 общини в страната, като подборът и сключването на контракти за субсидиране на заетостта сред териториалните поделения на Агенцията по заетостта и общините към този момент са почнали. Новата активност по програмата е ориентирана към възстановяване на организацията и осъществяването на общественополезни действия, които хората, получаващи месечни обществени помощи, би трябвало да поставят всеки месец в границите на 14 дни. С цел те да бъдат по-пълноценно ангажирани в потребни за общината действия, както и с цел да се улесни образуването или възобновяване на трудовите им привички и дисциплинираност, в общините с максимален брой хора, обект на обществено подкрепяне, се разкриват новите работни места за уредници. Конкретните действия, които ще извършват уредниците, са свързани с планирането и директното осъществяване на общественополезната работа, организирането и контрола на полагащите общественополезен труд, водене на документите и правене на доклади, даването им на съответните ангажирани институции, както и други съпътстващи отговорности, свързани с ефикасното реализиране на действия от обща изгода за обитаемото място и общността.

Назначените уредници ще работят във всички обитаеми места от съответната община, като всеки от тях ще дава отговор за не по-малко от 50 обществено подпомагани, полагащи ежемесечно общественополезен труд.

Желаещите да се включат в подбора за уредници би трябвало да са регистрирани като безработни и да имат приключено най-малко приблизително обучение. Повече информация за програмата, както и описът с участващите общини могат да бъдат открити на осведомителните табла в бюрата по труда в страната и на уеб страницата на Агенцията по заетостта.

Осигурената претовареност ще се финансира със средства от Държавния бюджет и по параметри и обсег, планувани за осъществяване на Националния проект за деяние по заетостта за 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР