Две шествия, заредени с напрежение, ще минат по столичните улици

...
Две шествия, заредени с напрежение, ще минат по столичните улици
Коментари Харесай

„София прайд“ и „Шествие за семейството“ ще минат по столичните улици в събота

Две шествия, заредени напрегнато, ще минат по столичните улици на следващия ден. „ София прайд “ пази в загадка маршрута си, а бранителите на фамилните полезности ще манифестират в центъра на града.

Представителите и на двете мероприятия са обединени в едно - молят се да не вали.

„ Не чакаме конфликти, столична полиция се оправя добре по този начин с обезпечаването на сигурността. Както всяка година стана традиция да имаме „ София прайд “ и някаква контра събитие, това не ни тормози. Надяваме се обаче българските жители да видят, кои са в действителност тези, които се пробват да насадят разделяне в обществото “, сподели съорганизаторът на „ София прайд “ Лили Драгоева.

Говорим за приемането, живота и пречките пред гей фамилиите у нас - съществено, без крайности и без кресливи лозунги

„ Това, което се случва към ЛГДБ идеологията, е зараждането на едно политическо течение, на което множеството хора, които я поддържат, не са с друга полова ориентировка. Трябва да има някаква опция. Ние предлагаме тази опция в консервативна позиция “, съобщи съорганизаторът на самодейността " Шествие за фамилията " Кристиян Шкварек.

И двете шествия събират последователите си в следобедните часове, ще бъдат съпроводени от засилена полицейска защита, а възможното затваряне на улици ще се взема решение на място.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР