Две от изключителните бижута, откраднати миналата година в Дрезден, са

...
Две от изключителните бижута, откраднати миналата година в Дрезден, са
Коментари Харесай

Откраднати в Дрезден легендарни бижута са предлагани в Израел

Две от изключителните бижута, откраднати предходната година в Дрезден, са били препоръчани на искащи да ги купят в Израел.

Това заяви израелската компания за сигурност CGI Group, наета за търсене на крадците и скъпоценностите след обира в един от най-прочутите музеи на Германия и Европа. Престъпният удар от 25 ноември беше доста точно ориентиран и бързо осъществен, а крадците избягаха с плячка за стотици милиони евро.

Лица, твърдящи, че имат Белия елмаз от Дрезден и нагръдната звезда на Полския медал на Белия орел, желали за всеки от тях по 9 милиона евро (около 10 млн. долара). Това е станало в поредност от известия по е-поща, изясни изпълнителният шеф на CGI Group Цвика Наве. По думите му за заплащането е било сложено изискване да е в биткоин.

" Цялата информация е спроделена с прокуратурата в Дрезден ", добавя Наве. Но електронните писма са били криптирани с разнообразни способи и е на практика невероятно да бъдат проследени, показва организация ДПА.

Белият елмаз от Дрезден е прозрачен 49.71-каратов камък, шлифован в четвъртита форма, известна като възглавница. Смята се, че той е толкоз чист, а основателят на сбирката Фридрих Аугуст I бил толкоз заслепен от хубостта му, че платил към 1 милион $, с цел да го има.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР