Президентът Еманюел Макрон отлетя за тихоокеанската територия на Франция Нова

...
Президентът Еманюел Макрон отлетя за тихоокеанската територия на Франция Нова
Коментари Харесай

Френският президент Макрон лети до засегнатата от бунтове територия на Нова Каледония

Президентът Еманюел Макрон отлетя за тихоокеанската територия на Франция Нова Каледония в сряда, където деветдневните вълнения убиха шестима, раниха стотици и изпепелиха коли, магазини и публични здания.

Самолетът на Макрон беше на път от Франция към размирните острови, ваканционна дестинация, която в този момент е осеяна със стотици овъглени транспортни средства и белязана от изгорели магазини, компании и учебни заведения.

Най-смъртоносните безредици от четири десетилетия се приписват на Френските проекти да дадат право на глас на хиляди некоренни поданици, което съгласно локалните канаки ще размие гласовете им.

Френските управляващи споделиха, че насилието, което избухна на 13 май, е намаляло, откакто 1050 бойци, тактическа полиция и подкрепления на националната сигурност от Париж бяха ситуирани, в това число в „ мощно чувствителни “ зони.

Въпреки това две съществени учебни заведения и 300 коли в автокъща бяха подпалени в столицата на територията Нумеа през нощта, споделиха от кметството пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР