Инфлацията на потребителските цени във Великобритания спадна с по-малко от

...
Инфлацията на потребителските цени във Великобритания спадна с по-малко от
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания през април се понижава с по-малко от очакваното

Инфлацията на потребителските цени във Англия спадна с по-малко от предстоящото през април, повдигайки нови подозрения по отношение на проектите на централната банка ( " Банк ъф Ингланд ", Bank of England) да понижи лихвените проценти през идващите месеци, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

През четвъртия месец на годината покачването на потребителските цени е с 2,3 на годишна база при равнище от 3,2 на годишна база през март. Новото отчитане демонстрира, че индикаторът е на най-ниската си стойност от юли 2021 година, когато е бил 2 на 100.

Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха инфлацията да се намали до 2,1 на 100 или по-близо до мечтаното от " Банк ъф Ингланд " равнище.

Британските потребителски цени се покачиха с 2,3 на 100 на годишна база от 3,2 на 100 нарастване през март и най-ниското си равнище от юли 2021 година, когато беше 2,0 на 100, оповестиха от Националната статистическа работа. " Банк ъф Ингланд ", чиято цел е инфлацията да доближи 2 на 100, и икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха по-голям спад до 2,1 на 100.

Базисната инфлация, без силата, храните, алкохола и тютюна, се намали до 3,9 на 100 през април от 4,2 на 100 през март.

Само тази в областта на услугите, която е следена по-отблизо от " Банк ъф Ингланд ", през април съответствува с предстоящите от анализаторите 5,9 на 100.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР