Две момчета, на 8 и 15 години, бяха убити днес

...
Две момчета, на 8 и 15 години, бяха убити днес
Коментари Харесай

Палестина: Две момчета бяха убити при израелска операция в град на Западния бряг

Две момчета, на 8 и 15 години, бяха убити през днешния ден при израелска военна интервенция в град Дженин на Западния бряг, съобщи палестинското министерство на опазването на здравето, представено от ДПА.

Говорител на израелската войска сподели, че се води следствие по отношение на тази информация.

По-рано израелските въоръжени сили обявиха, че израелски бойци са ситуирани в Дженин за антитерористична интервенция. Градът в северната част на Западния бряг е считан за бастион на палестински бойци.

След като палестинското ислямистко придвижване " Хамас " извърши невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври, обстановката в областта на сигурността на Западния бряг съществено се утежни.

Оттогава на Западния бряг са убити 233 палестинци, при борби с израелски бойци и заселници, споделя палестинското министерство. От началото на годината на Западния бряг са убити 429 палестинци.

Израел открива надзор над Западния бряг и Източен Йерусалим през 1967 година Палестинците претендират, че тези територии би трябвало да бъдат част от самостоятелна палестинска страна с Източен Йерусалим за столица.

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимка; БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР