Две жертви вече има вследствие на урагана „Харви”, който връхлетя

...
Две жертви вече има вследствие на урагана „Харви”, който връхлетя
Коментари Харесай

Ураганът Харви взе жертви, има огромно разрушения

Две жертви към този момент има в резултат на урагана „ Харви”, който връхлетя щата Тексас. Стихията доближи крайбрежието на щата като вихър от четвърта категория, само че след това отслабна до тропическа стихия. Щетите обаче са обилни, а поради проливните дъждове се чакат и съществени наводнения.

Спасителните служби не престават да разчистват руините, да отстраняват повалените дървета и обърнатите коли в град Рокпорт, който се оказа на пътя на стихията. В същия град са ранени 14 души, оповестяват международните организации.

Американската брегова защита е избавила минимум 20 души при разнообразни произшествия, свързани с урагана. Два хеликоптера са съумели да спасят 18 души - трима от рибарска лодка, четирима от шлеп и 11 от два влекача. Бреговата защита избавила също двама души и кучето им, блокирани покрай Рокпорт.

Кметът на града заяви по-рано, че доста здания - както жилищни, по този начин и на частни компании, са разрушени изцяло.

Най-мощният от 2005 година насам в Съединени американски щати вихър понижи силата си до тропическа стихия в събота, само че извънредно тежките наводнения не престават.

Дъждовете обаче могат да доближат до 100 литра на кв. м тук-там и ще продължат до четвъртък, което ще провокира пагубни наводнения и евентуални жертви.

Жители на предградието на град Хюстън, Сайпръс, оповестиха за минало торнадо, което нанесло провали на няколко къщи и други здания, без обаче някой да пострада.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР