Две жалби и тридесет и седем сигнала са постъпили в

...
Две жалби и тридесет и седем сигнала са постъпили в
Коментари Харесай

ЦИК: Постъпили са 2 жалби и 37 сигнала за нарушения в изборния процес

Две тъжби и тридесет и седем сигнала са постъпили в ЦИК към 13:10. Това съобщи представителят на ЦИК Росица Матева, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Две тъжби тридесет и седем сигнала са постъпили в ЦИК към 13:20. Втората тъжба е обвързвана с решенията на РИК-Разград. Доста от тях са за нарушавания на СИК. Според подателите на сигналите част от секционните комисии приканват гласоподавателите за машинно гласоподаване. Постъпил е сигнал, че гласоподавател не е можел да поправи вота си, откакто е дал своя вот на машина, само че това не е по този начин. Когато гласоподавател избра да гласоподава с машина, той може да трансформира вота си, колкото пъти желае ", сподели Матева.

Матева разгласи, че до този миг 65 машини не са проработели в цялата страна. Паричните са разнообразни, а в СИК, а в тези СИК гласуването става посредством хартиена бюлетина.

" Към 13:20 машините, които не работят са 65 и в тези секции се минава на гласоподаване с хартиена бюлетина. Причините са разнообразни - неразчитане на смарткарти, няма сензитивност на екрана, изписват се надписи на екрана, без да може да стартира работа ", сподели още представителят на ЦИК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР