Две години след загубата на житейската си половинка Иван Ласкин,

...
Две години след загубата на житейската си половинка Иван Ласкин,
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева няма да съди баща си

Две години след загубата на житейската си половинка Иван Ласкин, актрисата Александра Сърчаджиева приготвя моноспектакъл за живота си. Идеята й хрумнала след забавна преживелица, разиграла се единствено два месеца след гибелта на екранния Васко да Гама. Неин другар я помолил да опише някаква занимателна история пред група хора. Въпреки че още била в печал, Алекс се съгласила и отишла на уговореното място. Оказало се обаче, че залата е препълнена, а част от искащите да я гледат не съумели да влязат.

„ Забелязах, че хората се смеят доста повече на моите истории, в сравнение с комедиите, в които играя. После плачеха на други”, призна Алекс. Така се въодушевила да направи монодрама за живота си, който, както е известно, е цялостен с премеждия. „ Искам да покажа себе си. Хората ме познават от сцената или като водеща, само че в този момент ще направя дисекция на себе си”, разкри актрисата. Сценарият на моноспектакъла е на Яна Борисова, а режисьор е Димитър Коцев – Шошо, наследник на именития Константин Коцев. Премиерата е планувана за края на март или началото на април.

Освен мемоари за майка си Пепа Николова и за връзката си с Иван Ласкин, Алекс ще излее болката си по най-голямото си отчаяние в живота – отхвърлянето от татко си Йосиф Сърчаджиев. 37-годишната Алекс не чака да получи и стотинка от бащата, който в никакъв случай не е имала и опроверга слуховете, че го съди поради парцели. Актрисата обаче е споделяла, че леденото отношение на 75-годишният й татко към нея било поради страха, че тя ще има искания към парцелите му. „ Никого не осъждам, няма да осъждам и не ме интересуват никакви негови парцели. Говорим за несъществуващи неща и за несъществуващи за мен хора”, сбита е по тематиката наранената от отношението му актриса, написа "Уикенд ".

Звездата на „ Време разделно” и „ Хан Аспарух” и брачната половинка му Райна, която е сценарист и драматург, и му е кака с две петилетки, са дружно още от 18-годишни. През годините жена му избягвала всевъзможни медийни изяви, само че Сърчаджиев в никакъв случай не е крил, че точно тя стои зад всички значими решения в живота им.

В продължение на 36 години щерката на именитата Пепа Николова е отхвърлена от биологичния си татко. Била на годинка, когато Йосиф ги изоставил с майка й. Сърчаджиев даже водил правосъдна борба, когато Алекс била дете, с цел да си върне назад семейството, която й се поставя по закон. Актьорът даже спечелил делото на първа инстанция. Макар да й дава семейството си, той в никакъв случай не я признава за свое дете и обсипва с любов само формалната си наследница Ани и доведения си наследник Пролетсин.
Днес коравосърдечният артист се разкайва, че толкоз години е отхвърлял Александра. „ Знам, че в идващия живот ще се издължа за прегрешението, който имам към Александра. Длъжен съм. Веднъж ми се присъни Пепа. Нищо не ми сподели, единствено ме гледаше тъжно и строго. Не мога да върна времето обратно. Ако можех, просто щях да я подмина, нямаше да я поздравя и да се срещна с нея, с цел да не разрушавам сърцето й. Защото моето постоянно е принадлежало на жена ми Райна”, заявявал е обществено Сърчаджиев.
Парадоксалното е, че самият той е израстнал без татко и осъзнавал какъв брой е тежко това задължение за непризнатата му щерка. Йосиф не познавал и 9-годишната си внучка София, родена от любовта на щерка му Алекс с Иван Ласкин. По подигравка на ориста преди няколко години Сърчаджиев стана рекламно лице на акция за осиновяване на бездомни животни, в която призоваваше към състрадание.

Преди 16 години именитият артист претърпя тежък исхемичен мозъчен инсулт, който му нанесе физически провали, свързани с двигателната и говорната система. Въпреки ледените връзки, Алекс ходела в болничното заведение при лекуващия го доктор и се интересувала от положението му, без да го тормози в болничната стая. Всъщност своенравният артист години наред отхвърляше каквато и да е връзка с момичето от извънбрачната си връзка с Пепа Николова. Той освен отхвърляше да приказва за Александра, само че даже побесняваше, щом някой си позволяваше да се рови в фамилната му драма. Дори когато Пепа Николова издъхна през 2006 г, Сърчаджиев мина с едно изсъхнало състрадание към личното си дете. Изпрати на Алекс единствено есемес с текст „ Болката ти е огромна. Бог ще е с теб. Йосиф”. Отхвърлената Алекс обаче понесе най-силният удар, когато артистът на висок глас съобщи: „ Нямам щерка. Дъщеря ми се споделя Ани. Нямам нищо общо с Алекс”.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР