СподелиТемата с индексациите на пенсиите разбуни духовете тия дни, след

...
СподелиТемата с индексациите на пенсиите разбуни духовете тия дни, след
Коментари Харесай

Кой забърка кашата с новите пенсии?

Сподели
Темата с индексациите на пенсиите разбуни духовете тия дни, откакто от предложение на Национален осигурителен институт стана ясно, че може да не бъдат увеличени с 11% от 1 юли, а с 10 %.

Припомняме, че още при постоянното държавно управление тогавашният финансов министър Асен Василев предложи на Народното събрание да гласоподава 11 % покачване на пенсиите от 1 юли. Такова решение беше признато. Въпреки това се появи предложение на Национален осигурителен институт за 10%.

От Промяната незабавно реагираха. Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разяснява, че партията ще изиска привикване на изключително съвещание на Народното събрание поради скандалния документ на Национален осигурителен институт. А Асен Василев в директен текст съобщи, че става въпрос за „ кражба “ на 100 млн. лв. от българските пенсионери.

От ГЕРБ очевидно се усетиха, че могат да претърпят имиджова вреда, и то тъкмо преди изборите, тъй като Деница Сачева разгласи, че нарастването ще бъде 11 %.

Служебният обществен министър Ивайло Иванов също взе отношение по тематиката, като съобщи:

„ Ще предложа актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11%, както е признато от Народното събрание. Това е мое право и ще се възползвам от него, без да е належащо някой да ме поучава “.

От сходна поза на подвиг обаче няма потребност, защото към момента работещият парламент е взел решение за повдигане на пенсиите с 11%.

А за какво в отчета на Национален осигурителен институт е било заложено предложение за 10% – единствено може да гадаем. Една от опциите е да имало желание въпросните 100 млн. лв. да бъдат отклонени за нещо друго, от което може да се вземе подкуп. От парите за пенсиите не може.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР