Две досъдебни производства срещу 16-годишно момиче и 24-годишен мъж, нарушили

...
Две досъдебни производства срещу 16-годишно момиче и 24-годишен мъж, нарушили
Коментари Харесай

Още двама нарушители на задължителната им карантина в Стара Загора 

Две досъдебни производства против 16-годишно момиче и 24-годишен мъж, нарушили наложителна 14-дневна карантина, предписана от инспектори от Столичната районна здравна ревизия (РЗИ), следи Районна прокуратура - Стара Загора, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдивч. 
Двамата се завърнали от Англия на 20 март и на Летище София заявили пред съответните органи, че ще обитават на домашния адрес на мъжа в Стара Загора. На 21 март от столичната ревизия е издадено наставление за слагането им под карантина, което е изпратено до РЗИ в Стара Загора.
При инспекция на 25 март по авансово избран проект на поставените под карантина лица за спазването на наложителните наставления чиновници на Второ районно ръководство на Министерство на вътрешните работи не разкрили момичето и приятелят му в къщата, където трябвало да се намират. Открити са в дома на 16-годишната старозагорка. Двамата са предизвестени да съблюдават предписанията на инспекторите от РЗИ.
Делата за неспазването на карантината са взети под специфичен контрол от Апелативна прокуратура - Пловдив, според заповед на основния прокурор. 
След влезнали в действие законодателни промени наказването за нарушение на разпоредба, правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителна болест по хората по време на зараза, пандемия или изключително състояние, е до пет години „ отнемане от независимост “ и санкция в размер от 10 до петдесет хиляди лв., напомнят от пловдивската апелативна прокуратура. 
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР