Двамата кандидати за президент на Бразилия Жаир Болсонаро и Лула

...
Двамата кандидати за президент на Бразилия Жаир Болсонаро и Лула
Коментари Харесай

Напрежение и обвинения в лъжи белязаха ТВ дебата между Болсонаро и Лула да Силва

Двамата претенденти за президент на Бразилия Жаир Болсонаро и Лула да Силва се изправиха един против различен нощес, като си размениха взаимни обвинявания в неистина по време на срещата си лице в лице в телевизионно предаване, две седмици преди втория тур, заяви Франс прес.

" Лула, стой да лъжеш, човек на твоята възраст ", стартира 67-годишният крайнодесен президент в първите минути на дебата по канала Бандейрантис, прибавя Българска телеграфна агенция.

 Жаир Болсонаро
Жаир Болсонаро
Снимка: БТА

" Именно вие сте кралят на подправените информации, кралят на нелепостта ", отвърна левият експрезидент Луис Инасио Лула да Силва.

76-годишният претендент посвети огромна част от времето си за изявление при започване на дебата, критикувайки " небрежността " на съперника си по време на пандемията от COVID-19, която лиши живота на над 680 000 души в Бразилия.

 Борбата за президентския пост в Бразилия продължава – Лула да Силва завоюва единствено първия тур Виж още

Жаир Болсонаро от своя страна го упрекна, че " въобще не го е грижа за най-бедните " и приветства триумфа си да получи финансиране, повишаващо надбавките, изплащани на фамилиите, до 600 реала (около 97 евро).

Лула завоюва 48,3% от гласовете на първия тур на 2 октомври против 43,2% за крайнодесния президент.

Предизборната акция беше белязана от гневни нападки сред претендентите и тяхното обграждане. Двата лагера не се поколебаха да си разменят обвинявания в канибализъм, педофилия или връзки с проведената престъпност, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР