Двамата български военнослужещи, които участват в небойна мисия на НАТО

...
Двамата български военнослужещи, които участват в небойна мисия на НАТО
Коментари Харесай

Двамата български военнослужещи в Ирак са на безопасно място

Двамата български военнослужещи, които вземат участие в небойна задача на НАТО в Ирак, са преместени на безвредно място, оповестяват от Министерството на защитата.
България продължава осъществяването на поетите задължения и ще продължи присъединяване си в задачата на НАТО, прецизират от министерството.
Мерките за сигурност са били подхванати още през вчерашния ден в следствие от усложнената конюнктура в Ирак. Иран атакува американски бази в страната рано тази заран. Подробности за офанзивите можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
За това потвръди и министър председателят  Бойко Борисов, който разгласи българската позиция по възходящото напрежение в Близкия Изток: " България ще се съобрази с решението на иракския парламент. Но дано не забравяме, че войските на НАТО, които са там, са по тяхно искане и стабилизират по този начин нежното състояние след войната. Мирът в Ирак и Сирия е значим, тъй като са покрай прилежаща Турция. Само мирът може да реши проблемите в Близкия изток ". Още за българската позиция по тематиката можете да проечтете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Външният ни министър Екатерина Захариева съобщи, че България призоваваме за деескалация и усмиряване на напрежението в района. Според нея военните задачи на Запада би трябвало да останат в Ирак, с цел да не се трансформира страната в полесражение поради Иран. " Дано да няма жертви, днес е извънредно сериозен ден ”, сподели тя. И уточни, че българските военни в Ирак са " на изчакване ", като видя като " неточност " апела на иракския парламент западните войски да изоставен, въпреки Ирак да имал право да взема суверенно решение. Какво би рискувал Запада, в случай че изтегли военните си ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР