Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили

...
Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили
Коментари Харесай

Стана ясно кой написа Локо София на Паметника на мира в Хирошима

Двама чиновници от техническия личен състав на Софийската опера са направили похищението против Паметника на мира в Хирошима, удостовери шефът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов. Те към този момент са уволнени и са отвън състава на турнето в Япония. Японската полиция проверява случая.

Три графита оскверниха мемориалния парк. Един от тях е на български и гласи "Локо София ". След края на представлението, което тече сега трупата ще се извини пред публиката.

От двама театрални служащи, можем да потвърдим, да. Научихме го тази заран в 4.00 часа, съобщи акад. Карталов, представен от Българска национална телевизия.

Той уточни, че не знае какви са аргументите за осъщественото посягане против паметника.

Те би трябвало да дават отговор персонално. Полицията да се оправи с тях и по-късно ние ще забележим какво ще вършим. Но ние сме решили - те са извадени от състава на операта. Но по какъв начин да поема отговорност поради персоналната им хулиганска постъпка. На този огромен триумф на Софийската опера и на този успех на българската просвета в Японияв седмото и посещение - невиждан. Как да ви обясня? При една безспорна отговорност и дисциплинираност при всички креативен сформира и оркестър, хор, балет, солисти - двама души излизат от държанието си и виждате какво се получава. Ние нямаме лична виновност за тяхното държание. Позорът, които тези хора ни сътвориха, ние не може да го простим. Знам, че единствено доста се срамя поради едни българи, които нямат нищо общо с България, сподели още шефът на Софийската опера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР