Двама с мотор открили огън по офиса на Партията на

...
Двама с мотор открили огън по офиса на Партията на
Коментари Харесай

Нова стрелба по офис на Ердоган, този път в Истанбул

Двама с мотор разкрили огън по офиса на Партията на справедливостта и развиването в кв. Бахчелиевлер

Въоръжено нахлуване е осъществено против офис на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Турция. Снощи към 22 ч. по офиса, който се намира в кв. Бахчелиевлер, е открит огън от двама незнайни с мотор, оповестяват турските медии. Те са стреляли пет пъти във въздуха. На последния етаж на офиса са открити четири дупки от патрони.

Това е поредна офанзива против партията на президента Реджеп Тайип Ердоган преди идните избори за президент и парламент в южната ни съседка. Само преди няколко дни такава бе осъществена и в град Чукурова.

Заместник-председателят на партията Нуман Куртулмуш заяви, че при снощния случай няма потърпевши или жертви.

„ Ясно е, че това е чиста офанзива. Предишния ден 14 изстрела бяха създадени по постройката на нашия регион в град Чукурова. Силите за сигурност към момента не са стигнали до нападателите тук и се поставят старания те да бъдат разпознати и арестувани допустимо най-скоро. Надяваме се, че те ще бъдат хванати до часове “, сподели той.

Той добави, че избрани кръгове в Турция нападат партии, с цел да застрашат сигурността на изборите, които са на 14 май. 

„ Тези набези не са единствено против една партия, а против турската народна власт. Осъждаме тези офанзиви и се надяваме, че всеки, който стои зад тях, ще бъде изправен пред правораздаването допустимо най-скоро. Няма да допуснем нито външна, нито вътрешна интервенция в изборите “, добави Куртулмуш.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР