Двама работници загинаха, а други двама пострадаха при инцидент на

...
Двама работници загинаха, а други двама пострадаха при инцидент на
Коментари Харесай

Работниците край Козлодуй са загинали при падане на метални конструкции

Двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на вместилище за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Единият от потърпевшите е превозен в болничното заведение в Плевен, другият към този момент си у дома. Инцидентът няма никакво отношение към радиоактивната и радиационна сигурност. Става въпрос за трудова акцидент на строителен обект.

Двамата служащи, които са починали са попаднали под падащи железни структури, с които се укрепва ров за сграда, която е част от комплекса за предпазване на ниско и приблизително радиоактивни боклуци.

Единият от потърпевшите е в положително положение, той е освободен, откакто е прегледан в незабавния център в Козлодуй. Другият е превозен за Плевен с ортопедични контузии.

Важното в тази ситуация е, че този случай няма никакво отношение към радиоактивната и радиационна сигурност, въпреки че обектът е на държавно дружество " Радиоактивни боклуци ". Площадката, на която се строи това вместилище се назовава " Радиана " и тя е наоколо до АЕЦ " Козлодуй ". Няма обаче нищо общо с атомната електроцентрала.

Хранилището към момента не е издигнато. Договорът за неговото създаване е подписан през 2016 година, а от 2017 година стартират строителни действия на площадката. В момента е строителен обект.

Контролът за сигурността на труда и цялата активност е на българо-немски консорциум, който дава отговор за построяването на хранилището. В него ще се съхраняват ниско и приблизително радиоактивни боклуци, част от които ще идват от АЕЦ " Козлодуй ", като облекла, защитни ръкавици, гащеризони и други материали, които се употребяват в АЕЦ " Козлодуй ", по този начин също и материали, които се употребяват от Българска академия на науките и медицински заведения.
 Двама служащи починаха, други двама са ранени при случай край Козлодуй Двама служащи починаха, други двама са ранени при случай край Козлодуй
Двама служащи починаха, а други двама пострадаха при случай на строителната площадка на хранилището за радиоактивни боклуци край Козлодуй. Единия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР