Двама мъже от Арчар са задържани след сигнали за Това

...
Двама мъже от Арчар са задържани след сигнали за Това
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже в Арчар и един в Ямбол за купуване на вот. Глас върви по 50 лева

Двама мъже от Арчар са арестувани след сигнали за Това оповестиха от ОДМВР - Видин. През вчерашния ден, в хода на полицейските дейности за предварителна защита и противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите, чиновници на районно управление (на МВР) - Видин подхванали голям брой инспекции на територията на с. Арчар, общ. Димово. Униформените съставили шест протокола за предизвестие по член 65 от ЗМВР.

В изискванията на необходимост криминалисти направили претършуване в два частни парцела. На единия адрес открили и иззели описи с имена на хора и изписани цифри против тях. Двама локални поданици – на 29 и 53 година, били арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа и приведени в ареста.
свързани новини5919преди 3 часа7640преди 8 часа
Работата на проверяващите продължава. По разказа на районното ръководство са формирани две досъдебни производства по чл.167, ал.3 от Наказателния кодекс.

При профилирана полицейска интервенция, след сигнал за пазаруване на гласове, е арестуван 46-годишен мъж в Ямбол, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

След претърсвания през вчерашния ден в частен парцел и автомобил, употребени от арестувания, са открити и конфискувани описи с имена.

В тях против всяко име са били изписани цифри, умножени по 50. От жилището е конфискувана и сумата от 7000 лв. - в 140 банкноти с номинал 50 лв..

Мъжът е арестуван за период от 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение срещу политическите права на жителите. Уведомена е Районната прокуратура в Ямбол. Работата по случая продължава.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР