Двама бивши командири на руската паравоенна организация, известна като групата

...
Двама бивши командири на руската паравоенна организация, известна като групата
Коментари Харесай

„Аз убивах деца със собствените си ръце“: Бивши бойци от Вагнер говорят за зверствата на войната

Двама някогашни командири на съветската паравоенна организация, известна като групата " Вагнер ", настояват, че са умъртвили повече от 20 украински деца и младежи в Бахмут и Донецка област. Те споделят това във видеоинтервюта, оповестени от съветска правозащитна организация.

По време на едночасовия видеозапис някогашните командири на " Вагнер " Азмат Улдаров и Алексей Савичев описват детайлности за разнообразни убийства, в това число потреблението на експлозиви за взривяване на ями с над 50 ранени пленници и убийството на личните им сънародници, които са отказали да продължат с нашествието. Тези произшествия, които явно са се случили в Соледар в Донецка област и Бахмут през февруари тази година, към момента не са без значение тествани.

Във видеото двамата някогашни вагнеровци описват също по този начин на Владимир Осечкин - началник на Gulagu.net, съветската правозащитна група, разгласила видеото, който сега работи в заточение от Франция - по какъв начин групата е умъртвила десетки цивилни по време на разчистването на жилищни здания в Бахмут и Соледар.

Двамата някогашни командири на подразделението " ЧВК Вагнер " обявиха, че Евгений Пригожин, основният уредник на финансирането на наемниците, персонално е давал заповеди за престрелки и убийства, както и е одобрявал жестоките способи, които Осечкин оприличи на тероризъм в обява във Фейсбук.

Осечкин съобщи, че двамата бойци, които се намират в Русия, са разговаряли с него в продължение на една седмица във видеоразговори. Осечкин разгласява оправдателни документи и фотоси като доказателство, че и двамата явно в действителност са прекарали до шест месеца в боеве в Украйна, връщайки се вкъщи в Русия с медали и пари.

Според изказванията им те са проговорили заради нечовешките условия и мъченията, които самите те е трябвало да изтърпят, и в този момент се стремят да опишат истината за закононарушенията на " Вагнер " в Украйна, против украинци и даже против личните му новобранци.

" Аз убивах деца със личните си ръце ", споделя Улдаров във видеото. " Като влязохме в Соледар и Бахмут, получихме заповед да унищожим всички: мъже, дами, деца, старци. Тя крещеше, едно малко момиченце, не знам дали беше на 5, или 6 години. И аз я гръмнах. Контролиран изстрел в главата. "

След като разказите им стават обществено притежание, Пригожин отхвърля бойците на Вагнер в миналото да са убивали деца или цивилни. И двамата някогашни бойци почнали да получават закани, съгласно Осечкин.

Техните показания идват в миг, когато Пригожин наподобява се връща към благоволението на съветския президент Владимир Путин след негласна омраза, траяла месеци, провокирана от рецензиите на Пригожин към съветското министерство на защитата и хвалбите му, че групата " Вагнер " е по-ефективна от постоянните съветски сили на бойното поле.

" Изглежда, че Пригожин още веднъж си възстановява благоразположението на Путин, евентуално вследствие на неспособността на съветската стандартна войска да извърши дилемите, които Путин ѝ е сложил по време на зимната атака в Донбас ", оповестява мозъчният концерн Институт за проучване на войната в последната си актуализация за Украйна.

" Изглежда, че силите на Вагнер получават подкрепления, муниции и политическо самопризнание - което е внезапно отклоняване от предходните старания на Кремъл да изразходва силите на Вагнер и Пригожин в Бахмут най-малко от януари 2023 година " През зимата Пригожин се оплака, че Министерството на защитата не му разрешава да вербува повече пандизчии и не дава задоволително снаряди за силите на Вагнер.

Улдаров и Савичев са вербувани от съветски затвори по програмата на Пригожин и Путин за рекрутиране на пандизчии за война в Украйна, наречена " Проект К ". Путин е помилвал някогашните пандизчии.

Институтът за проучване на войната заяви, че Путин персонално се е опитал да подписа мир сред съветското министерство на защитата и Пригожин. Въпреки това към момента не е ясно доколко той се доверява на Пригожин, показват специалистите от мозъчния концерн.

Украинските прокурори са почнали следствие въз основа на показанията на бойците на Вагнер.

Миналата седмица в интернет се появи видеозапис, в който се твърди, че наемник на Вагнер обезглавява украински военнопленник. Въпреки че видеото не е без значение тествано, този случай също се проверява. Улдаров съобщи, че нещата, които е правил и на които е станал очевидец в Бахмут и Соледар, съставляват още по-ужасни картини.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР