Дунав победи с 5:0 румънския Прогресул 05 от Букурещ в

...
Дунав победи с 5:0 румънския Прогресул 05 от Букурещ в
Коментари Харесай

Дунав представи отбора и новия екип с убедителна победа над румънци

Дунав победи с 5:0 румънския Прогресул 05 от Букурещ в шестата си и последна лятна контрола. Точни за русенския отбор бяха Джан Хасан (4`, 11`), Йордан Димитров (68`, 87`) и Драгош Фирцулеску (75`д.).

Срещата се игра на главното игрище на комплекс " Дунав " и бе излъчена в директно предаване по канала FCDLive в формалната страница на " Драконите " във Facebook.
 Снимка 542359
Източник:

Преди нейното начало бяха показани всички 23-ма футболисти, на които треньорите Ивайло Кирилов и Мартин Цирков ще разчитат през сезон 2021/ 2022. От тях 20 са родени в Русе и/или построени като футболисти в Академията на " Дунав ", а 18 на възраст до 21 години.
 Дунав победи дубъла на Стяуа
Дунав победи дубъла на Стяуа

" Драконите " се постановиха с 2:1

Всички те излязоха, придружавани от някои от най-малките деца от Академията, и облечени в новите екипи - по дизайн изработен особено за Дунав от немската компания " Uhlsport " по поръчка и идейна идея на футболния клуб.

Домакините бяха по-активни още от първите минути. Още в 4-ата минута Джан Хасан се възползва от неточност на румънския вратар Цезар Станку, който бе излязъл да пресрещне топката отвън наказателното поле, лиши топката и означи за 1:0.
 Снимка 542358
Източник:

Футболистите на Прогресул 05 обаче не се тормозиха от това и в 9-ата минута бяха покрай изравняването, само че удар на Себи Терня бе избавен от Винченцо Ангелов. Само 2 минути по-късно въпреки всичко дунавци удвоиха задатъка си.

Джан Хасан още веднъж бе прецизен, откакто бе изведен самичък против противниковия вратар. До края на първата част " Драконите " продължиха да са по-активни и да владеят повече топката, само че до ново попадение не се стигна.

След почивката по традиция бяха осъществени голям брой смени. Малко след подновяването на играта Хасан имаше опция да направи резултата типичен, само че след неговия удар топката срещна напречната греда. Румънският вратар Цезар Станку пък избави няколко рискови изстрела на Преслав Петков.
 Снимка 542357
Източник:

В 68-ата минута Йордан Димитров въпреки всичко вкара за 3:0. Той прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Прогресул 05 с акуратен изстрел от границата на наказателното поле. Малко по-късно Роберт Кристе получи червен картон след следващо нарушаване против русенски футболист, само че заради приятелския темперамент на срещата бе сменен от собствен съотборник.

В 75-ата минута един от най-активните в предните дунавски позиции през втората част Драгош Фирцулеску бе спрян непозволено в наказателното поле на гостите и реферът Ивелин Занев отсъди дузпа, която бе превърната в гол за " Драконите " от пострадалия румънски футболист на Дунав за 4:0.

В 87-ата минута Йордан Димитров означи втория си гол в мача. Той извърши тъкмо директен свободен удар от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на румънската врата за крайното 5:0.

По този метод " Драконите " записаха следващ триумф в предсезонните си инспекции досега след успехите с 4:0 като посетител на варненския Спартак, със 7:1 против Спартак II Вн в Русе и с по 2:1 в Плевен против локалния Спартак и в Русе против FCSB II и загубата с 2:4 от Прогресул-Спартак.

След седмица стартира и шампионата в Североизточната Трета лига. На 14 август, от 18 ч. Дунав приема тима на Рилци (Добрич) в първия си мач от сезон 2021/ 2022.
 Дунав показва футболистите и новите екипи през днешния ден
Дунав показва футболистите и новите екипи през днешния ден

Това ще се случи преди днешния другарски мач на " Драконите " против румънския Прогресул 05 от Букурещ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР