Думи, думи, думи … Безсмислени разговори, непрекъснати потоци от информация,

...
Думи, думи, думи … Безсмислени разговори, непрекъснати потоци от информация,
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако мълчим 7 дни – медитативна практика

Думи, думи, думи … Безсмислени диалози, непрекъснати потоци от информация, празно бръщолевене с другари, родственици, сътрудници, непрестанно доказване на вашата позиция пред други хора … Не ви ли писна от това?

Всеки от нас най-малко един път в живота си, само че е желал да бъде на мястото на ориенталските монаси, които съчетават медитативни практики със седем дни безмълвие. Те мълчат, познават природата си, пречистват душата от нечистотия, отрицателно обществено въздействие и се трансформират в просветлени хора.

Но с цел да мълчите 7 дни, не е нужно да ходите в манастир. Това може да се направи вкъщи. Да, не всеки ще ви разбере, някои ще си помислят, че сте им смъртно афектирани, до момента в който други ще мислят, че имате психологични проблеми. Но ние го вършим за себе си, а не за другите хора. Защо не се опитате да мълчите една седмица?

Време е да разберете какво ще се случи, в случай че мълчите 7 дни

Ще си починете от паниката на света

Ако мълчите седем дни, можете да постигнете катарзис. Източните монаси, които практикуват медитация и седмично безмълвие, настояват, че за седем дни душата може да бъде изцяло изчистена от отрицателно въздействащия човек и уморителната световна суетност.

В процеса на седем дни безмълвие ще разберете и осъзнаете какъв брой ненужни думи се постанова да произнасяте денем, какъв брой празни разговори би трябвало да поддържате, с цел да изглеждате общителни и радостни събеседници. А в последна сметка, дали постоянно получавате наслаждение от сходна връзка?

Ще разберете кой е вашият същински другар

Ако имате необятен обществен кръг и към този момент сте изтощени да посещавате празненства, да отговаряте на безкрайни телефонни позвънявания, да помагате на родственици и другари да вземат решение проблемите си, тогава седем дни безмълвие са тъкмо това, от което се нуждаете.

Защото ще разберете кой е другар тъй като в действителност ви обича и цени и кой просто ви употребява за егоистични цели.

Много хора просто няма да ви схванат и ще си помислят, че сте луди. Те могат елементарно да бъдат изтрити от живота ви. Но тези хора, които изцяло ви поддържат, могат умерено да бъдат наречени същински другари.

Ще станете по-малко нападателен и конфликтен човек

Хората, които обичат да спорят за всичко на света и да предизвикат конфликтни обстановки, несъмнено би трябвало да се пробват да мълчат 7 дни. През това време ще можете да опознаете по-добре себе си и характера си, да се вживеете в ролята на безмълвен наблюдаващ, който не взе участие в разногласия или спорове, а просто гледа извън и се пробва да им даде справедлива оценка.

След като завършите една седмица процедура на безмълвие, осъзнавате, че съвсем никой не се интересува от вашата позиция и доста спорове могат да бъдат избегнати, в случай че се държите по-малко нападателно и предизвикателно. Споровете лишават единствено вашата сила и оставят горчив усет в душата ви, без да дават нищо потребно и градивно в подмяна.

Ще се отървете от вътрешни проблеми

Колко постоянно се улавяте, че мислите, че заобикалящата ви действителност е престанала да ви задоволява? Омръзна ли ви от дълги диалози с безинтересни и скучни хора, които не са в положение да ви изненадат с нищо?

Ако е по този начин, значи е време да измененията нещо. Стагнацията е доста неприятна, тъй като човек би трябвало непрекъснато да се развива и да върви напред, в противоположен случай няма да се усеща жив. Седемдневното безмълвие ще ви помогне да разрешите вътрешните си проблеми и ще ви даде опция да намерите в действителност правилни отговори на доста въпроси, които не ви омръзва да си задавате всеки ден.

Мълчанието и съзерцанието са това, което е належащо на човек, който е безизходен в себе си и не знае в каква посока би трябвало да продължи. След като приключите с практиката, осъзнавате, че сте намерили успокоение и успокоение. Само в това положение можете да вземете вярното решение и да продължите по пътя си.

Вашата воля ще стане по-силна

Някои хора считат, че не е мъчно да мълчиш и да не кажеш нито дума в продължение на седем дни. Но това изказване не е правилно. Трябва да сте мощни, с цел да започнете практиката на седемдневно безмълвие, само че би трябвало да сте още по-силни, с цел да я завършите сполучливо.

Не всички, които са решили да мълчат цяла седмица, стигат до финалната линия. Мнозина се отхвърлят на третия или четвъртия ден. Ако обичате да говорите доста и се чувствате зле без връзка, тогава тази процедура ще бъде отличен тест за вашата воля.

Започвайки седемдневна тишина, не трябва да гледате часовника на всеки половин час и да мислите по кое време ще свърши. Трябва да се насладите на процеса и да запомните, че по този начин упражнявате силата на волята си.

Ще спестите силата си

Човек харчи доста персонална сила в празни приказки. Ето за какво не е изненадващо, че откакто говорите през целия ден, вечер се чувствате като изцеден лимон. Колкото по-малко говорите, толкоз повече слушате дишането си и стартирате да го контролирате на несъзнавано равнище.

Седем дни безмълвие освен ще ви оказват помощ да запазите персоналната си сила, само че и ще ви даде опция да отделите време за преодоляване на вярната дихателна техника. Прекарайте времето, освободено от празни приказки и безсмислени разногласия.

Ще се научите да следите думите си

Често изричаме прибързани и обидни думи небрежно и тогава доста съжаляваме. Но не можете да вземете обратно думите, които сте изрекли. А думи без особено значение, изречени единствено с цел да не седите в неудобно безмълвие, не са от изгода. Искате ли да се отървете от това и да се научите да поемате отговорност за това, което изричате? Тогава не се опасявайте да мълчите седем дни. След като завършите практиката, ще станете по-приятен и сензитивен събеседник, ще се научите да слушате сътрудника си и да говорите единствено тези изречения, които носят избран смисъл. Не забравяйте, че думите, които казвате, би трябвало да носят дълбочина на мисълта и да бъдат цялостни.

Ще имате повече време за самоанализ

Докато поддържате връзка с други хора и ги слушате, нямате безусловно никакво време за самоанализ. Ако запазите безмълвие в продължение на седем дни, тогава ще имате опция:

обективно да оцените себе си и качествата си

да усетите какво желаете най-вече

да обобщите обстановката

да си извършите проекти за бъдещето

Чрез самоанализ скоро ще можете да разберете тъкмо в коя посока би трябвало да се движите, с цел да постигнете същински триумф.

Ще видите непредвидени решения на проблеми

Седем дни безмълвие ще ви оказват помощ да се отървете от розовите очила и да разгледате обективно съществуващите проблеми. Ако преди мълчанието сте си мислели, че различни решения на този или оня проблем просто не съществуват, откакто завършите практиката, ще разберете, че сте надълбоко сте бъркали.

Много хора, които имат шанса да преминат през практиката на мълчанието, траяла 7 дни, настояват, че множеството от проблемите се оказват надути и пресилени. Решаването на останалите проблеми към този момент не им основава компликации.

Външният ви тип ще стане по-привлекателен

Вътрешната промяна след седем дни безмълвие ще се отрази във външните промени. Хората, постигнали катарзис и прояснение, виждат света по друг метод. В очите им можете да видите вътрешно успокоение, улегналост и добрина.

Хората, които практикуват 7-дневна тишина, стават по-щастливи и приветливи. Те имат мирни и красиви лица, тъй като осъзнават, че всичко на този свят е суетност.

Ще се отървете от страховете и терзанията

Човек, който мълчи цяла седмица, стартира внезапно да усеща сегашния миг. Той схваща, че живее тук и в този момент. За него към този момент няма минало или бъдеще. Практикуващият седемдневното безмълвие осъзнава, че предишното не може да бъде променено по никакъв метод и бъдещето към момента не е пристигнало. Притеснението, че когато и да е може да се случи нещо неприятно, е загуба на време.

Повечето страхове и терзания нямат действителна основа. Съвременният човек е не запомнил по какъв начин да съзерцава и да се радва на живота. Непрекъснато се суети, бърза някъде, споделя доста ненужни думи, прави доста ненужни запознанства и се усеща като катерица в колело.

Опитайте се да мълчите една седмица и с изненада ще забележите, че животът не е постоянно съревнование, а вълшебно странствуване, на всяка секунда от което просто би трябвало да се насладите!

Ще подобрите психическото и физическото здраве

Ако сте непрекъснато под стрес, чувствате, че се превръщате в депресиран и тъмен човек, който не се радва на нищо, тогава просто се нуждаете от седемдневно безмълвие.

Когато човек непрекъснато мълчи, той се концентрира повече върху себе си и възприятията си. Ако имате някакви проблематични области, то доста скоро ще ги усетите и ще разберете какво тъкмо ви тормози.

Още няколко потребни съвета

Ако за първи път се интересувате от седемдневната тишина и към момента не знаете от кое място да започнете, тогава специалистите поучават:

Предупреждавайте авансово всички заинтригувани хора

Така ще бъде по-спокойно за вас и хората към вас. Ако в процеса на седемдневно безмълвие не доста непосредствен другар или родственик желае да се свърже с вас, тогава до момента в който практиката ви завърши, игнорирайте тези опити. Обяснете му всичко, когато приключите с мълчанието.

Не ползвайте джаджи и електронно съоръжение

Компютър, смарт телефон, тв приемник, таблет ще ви отвлекат от практиката ви. Те се трансформират в източник на отрицателни страсти, пречат на слушането на тишина и самоанализ.

Намерете място, където никой няма да ви безпокои

Ако останете в нормалните си условия и започнете да мълчите, надали ще оцелеете 7 дни. И в случай че вашите близки се опитат да ви схванат, сътрудниците несъмнено ще ви накарат да говорите. Затова вземете отмора и отидете някъде измежду природата и се насладете на тишина, централизация и успокоение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР