Духовници влизат в столични лечебните заведения, за да вдъхнат кураж

...
Духовници влизат в столични лечебните заведения, за да вдъхнат кураж
Коментари Харесай

Духовници ще ръсят със светена вода болни от COVID-19 и лекари

Духовници влизат в столични лечебните заведения, с цел да вдъхнат кураж на пациенти с и лекарите, съобщи БГНЕС.
Инициативата се провежда от отдел „ Милосърдие и щедрост “ при Софийската митрополия и е с благословението на.
 До 31 януари краткотрайно стопират полетите сред Англия и България поради новия вариант на COVID-19 До 31 януари краткотрайно стопират полетите сред Англия и България поради новия вариант на COVID-19
Министър-председателят Бойко Борисов свика работно заседание по отношение на новия вариант на COVID-19. В срещата участваха вицепремиерът и ми...
Софийски духовници, преболедували ковид, ще посетят коронавирус отделенията на столични лечебни заведения и там ще помажат с осветлен елей и ще поръсят със светена вода болните, лекарите и целия медицински личен състав. Свещенослужителите ще раздадат на всички в лечебните заведения иконки със сцената на Рождество Христово, които са със особено благословение от Негово Светейшество патриарх Неофит.
Програмата за милосърдната самодейност планува тя да се реализира от 20 до 23 декември, както и от 5 до 7 януари, осведомят от Софийската митрополия.
От 10.00 часа в понеделник ще бъдат осветени 6000 със сцената на Рождество Христово, които ще бъдат раздавани на болните. Освещаването ще бъде осъществено в митрополитския храм „ Св. великомъченица Неделя “ в София, в наличието на всички свещенослужители, които ще вземат участие в болничните визити. От 11.30 часа ще стартират визитите на свещениците във Военномедицинската академия, в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ", УМБАЛ " Александровска ", УМБАЛ " Св. Иван Рилски " и в УМБАЛ " Св. Анна ". Ще има и визити на свещенослужители в лечебни заведения на 22 и 23 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР