Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръгВиктория Томова – Кая

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръгВиктория Томова – Кая
Коментари Харесай

Томова елиминира Канепи и ще играе с Пегула в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, първи кръг

Виктория Томова – Кая Канепи 6-3, 6-1

Виктория Томова се класира за втори кръг на WTA 1000 шампионата в Дубай след безапелационна победа над международната №48 Кая Канепи. Първата ни ракета изигра най-силния си мач от началото на сезона и превъзхождаше опитната естонка през целия дуел, стигайки до изцяло подобаващ триумф след 78 минути на корта.

Следващата съперничка на Томова ще бъде една от фаворитките за купата – третата сложена Джесика Пегула, която през вчерашния ден игра край на WTA 500 шампионата в Доха.

И двете двойни неточности в мача бяха дело на Томова, само че за сметка на това първата ни ракета записа повече асове (4-1) и бе по-резултатна както на сервис (34-29), по този начин и на ретур (33-19). Българката завоюва 72% от точките си на първи начален удар (23/32) и осъществя пет от 12-те си благоприятни условия за пробив (42%), до момента в който Канепи оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

Томова можеше да нанесе сериозен удар по упоритостите на съперничката си още в самото начало, само че пропусна три шанса за пробив при 1-0. Това обаче не разколеба първата ни ракета, която все по-лесно намираше отговори за офанзивите на своята съперничка. Чудесен минаващ бекхенд донесе на българката първия пробив в мача, след което тя избави брейкпойнт и усили преднината си на 4-1.

Канепи опита още веднъж да разчита на физическата си мощ с вярата да затрудни първата ни ракета, която обаче се показа доста солидно в отбрана и показва забележително самообладание в дългите разигравания, инициирани от естонката. В последна сметка Томова запази преднината от три гейма, като завърши сета с праволинеен форхенд уинър по правата за 6-3.

Българката продължи да господства, като стартира втория сет с пробив на 15. Българката остана непоклатима на сервис, след което стигна до две следващи благоприятни условия за нов брейк. Канепи избави първата, само че по-късно изпрати топката в мрежата след много неоснователен слайс и по този начин първата ни ракета натрупа удобен задатък от 3-0.

Българката си разреши разпределяне, което разреши на Канепи да върне един от пробивите, само че насладата на международната №48 не продължи дълго. Томова още веднъж стартира да диктува разиграванията с помощта на прецизните си офанзиви и доста по-доброто си придвижване по корта. В края на петия гейм форхендът за следващ път съобщи Канепи и българската тенисистка записа нов пробив, правейки резултата 4-1 в своя изгода.

Комбинациите „ сервис-форхенд “ на Томова продължиха да затрудняват нейната съперничка, което разреши на международната №100 още веднъж да завоюва подаването си и да се приближи единствено на гейм от успеха. Българката пропусна три мачбола след ретур в мрежата, последван от два уинъра на Канепи.Въпреки това обаче Томова приключи мача с нов пробив за крайното 6-3, 6-1 след бекхенд в мрежата от страна на естонката.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР