Dubai Duty Free Tennis Championships, финалБарбора Крейчикова – Ига Швьонтек

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, финалБарбора Крейчикова – Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Крейчикова спря Швьонтек и спечели финала в Дубай


Dubai Duty Free Tennis Championships, край
Барбора Крейчикова – Ига Швьонтек 6-4, 6-2


Барбора Крейчикова победи международната №1 Ига Швьонтек с 6-4, 6-2 на финала на WTA 1000 шампионата в Дубай и за първи път в кариерата си подвигна трофей от такава категория. През седмицата чешката тенисистка отстрани четири съпернички от топ 10, като три от тях бяха поредни: №2 Арина Сабаленка, №3 Джесика Пегула и №1 Ига Швьонтек.

Новата шампионка на Dubai Duty Free Tennis Championships става петата тенисистка, която в границите на един шампионат отстранява трите най-високо ранкирани състезателки в света

Световната №1 завоюва купата в Доха, а по-късно стигна до финала в Дубай, трансформирайки се в тенисистката отпуснала минимум геймове на съперничките си по пътя към мача за купата на шампионат от такава категория (9).
Играчи с победи над топ 3 на международната класация в един шампионат
Щефи Граф, Ролан Гарос 1999 година (№2 Дейвънпорт, №3 Селеш, №1 Хингис)
Серина Уилямс, Маями 2002 година (№3 Хингис, №2 Винъс Уилямс, №1 Каприати)
Винъс Уилямс, Финалите на WTA 2008 година (№2 Сафина, №3 Серина Уилямс, №1 Янкович)
Арина Сабаленка, Финалите на WTА 2022 година (№2 Жабур, №3 Пегула, №1 Швьонтек)

Една от най-силните страни на шампионката бе нейната адаптивност. Тя победи Швьонтек и в запаметяващ се край на шампионата в Острава през предходната година. Шампионката от Ролан Гарос 2021 още тогава сподели, че разполага с оръжията, нужни за триумф над полякинята и откакто загуби първите си два мача против нея на равнище WTA, завоюва идващите два.

Крейчикова е спечелила общо шест от последните си осем мача против състезателки от топ 10.

Междувременно Швьонтек дойде в Дубай с купата в Доха, трансформирайки се в тенисистката отпуснала минимум геймове на съперничките си по пътя към мача за купата на шампионат от такава категория (9).

Откакто полякинята загуби в четвърти кръг на Australian Open от Елена Рибакина, тя се намира в отлична форма. и преди финала на Dubai Duty Free Tennis Championships бе изгубила единствено 14 гейма.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: идната купа на Григор, филми и книги за тенис
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР