Драматично-кукленият театър Иван Радоев в Плевен предлага премиера и общо

...
Драматично-кукленият театър Иван Радоев в Плевен предлага премиера и общо
Коментари Харесай

Плевенският театър започва годината с Вражалец

Драматично-кукленият спектакъл " Иван Радоев " в Плевен предлага премиера и общо 14 заглавия в афиша си за януари. Десет от постановките са за възрастни, а четири - за деца, оповестява Българска телеграфна агенция.

След като трупата изпрати 2021 година с премиерата на " Хамлет " от Шекспир, още в първия месец на новата година още веднъж предлага премиера - " Минало несвършено ". Първото проявление пред аудитория ще бъде на 28 януари от 19 ч. в камерната зала " Пан Бурянин ". След това са заложени на огромната сцена двете най-актуални постановки на театъра - международната класика " Хамлет " (29 януари) и хитовата продукция " Опашката " от Захари Карабашлиев, театрална акомодация и режисура на Явор Гърдев (31 януари).

Новата година ще бъде открита на плевенската сцена с зрелище на 10 януари на класическата българска комедия " Вражалец " от Ст.Л. Костов под режисурата на Георги Стоилов и с известните артисти Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова. Следва куклена режисура за възрастни - " Ученикът на гибелта " (17 януари), основана по полска национална приказка от Денис Симеонов - създател на акомодацията и режисьор.

Продължават да провокират интерес спектакли с нескончаем живот на сцената. " Harlem Shake " на Ованес Торосян, който е създател, режисьор и реализатор на седем облика, е очакван за 18 януари. " Един мъж и една жена " от Валентин Красногоров е издирван от фенове, които желаят да се срещнат още веднъж с изкуството на двама от най-дългогодишните реализатори в плевенската натрупа - актьорите Мариета Калъпова и Георги Ангелов (19 януари). През януари ще бъдат показани три постановки, режисирани от шефа на театъра Васил Василев - " Серьожа е доста тъп " (21 януари), " Човекът от Подолск " (24 януари) и " Боинг, боинг " (26 януари).

Плевенският спектакъл продължава самодейността " Пътуващ фен ", посредством която могат да ангажират места фенове от страната. За дребните още веднъж ще има зрелище " Куклен спектакъл в събота " (22 януари).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР