Драматични часове в германския град Аполда! Пожар, избухнал в жилищна

...
Драматични часове в германския град Аполда! Пожар, избухнал в жилищна
Коментари Харесай

Огнен ад в сграда в Германия, в която живеят и българи! Има загинали СНИМКИ

Драматични часове в немския град Аполда! Пожар, избухнал в жилищна постройка в ранните зори, в която са живеели и българи, прекъсна пътя за бягство през стълбищната клетка, а жителите стоели на прозорците и крещяли за помощ.

Уплашен от пламъците, 53-годишен мъж е скочил от прозореца и умрял намясто. По-късно спасителите откриха второ тяло измежду овъглените парчета. Все още не е ясна самоличността на починалите.

По информация на BILD пожарът е избухнал към 4 часа сутринта на Reuschelstrasse. Повече от 30 поданици трябвало да бъдат изведени от горящата къща от пожарната с въртящи се стълби и защитни възглавници.

Кметът на Аполда Рюдигер Айзенбранд персонално бил там и видял опустошителния пожар. „ Когато стигнах до къщата към 4:30 сутринта, всичко беше в пламъци. Според пожарната има срутени тавани, дървеното стълбище е изгоряло изцяло “, сподели той пред BILD.

Общо единадесет други поданици и двама пожарникари са ранени. Те са получили както изгаряния, по този начин и пострадвания с димни газове.



Жител се е опитал да се избави от горящата къща с чаршафи, завързани на възел

Айзенбранд продължава: „ Не мога да си показва, че някой в миналото ще се нанесе още веднъж в тази къща. Това е трагично. Засегнатите са най-вече фамилии с деца. Сега те живеят в приюти. ”

Пожарът, който явно е избухнал на тавана и бързо е обхванал цялата къща, към този момент е сподавен. В огромната интервенция са взели участие към 100 пожарникари.

Причината към този момент не е известна и се открива. Полицията прави оценка материалните вреди на към два милиона евро. Посолството ни в Берлин към момента чака детайлности от немските управляващи за националността на починалите и ранените.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР