ДПС с изненадваща подкрепа към депутатите на левицата, които бойкотират

...
ДПС с изненадваща подкрепа към депутатите на левицата, които бойкотират
Коментари Харесай

ДПС зад БСП: Депутатите не трябва да бъдат оставени без пари!

ДПС с изненадваща поддръжка към депутатите на левицата, които бойкотират работата на Народното събрание.

" Не е редно деюутатите да бъдат оставени без пари ", съобщи в публична позиция зам-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев. По думите му това е посягане върху парламентаризма.

Причината за изявлението му е готвеният от НФСБ план, съгласно който депутатите, неявили се в Народното събрание, не би трябвало да получават възнаграждение. В момента при сходен сюжет народните представители получават единствено ⅓ от заплатата си, което се равнява на междинната за страната.

Поводът за законопроекта на националистите е упоритият протест от страна на Българска социалистическа партия, които към този момент втора седмица не се явяват в Народно събрание.

" В конституцията има текст за свободната воля на депутата. Зачестиха похищенията върху парламентаризма, в това число по битово-организационни и финансови въпроси. Всеки опит Народното събрание да бъде трансфорат в прислужник на някого е във щета на жителите и във щета на страната ", настоя Цонев.

По думите му никой не приказва за същинската работа, която би трябвало да прави Народното събрание, никой не приказва за качеството на законите и че депутатите се занимават с античен ред, който просто запълва времето - да не би да вкарат някой законопроект, който " да скапе така и така скапания им политически брак с националистите ".

" Време е да се замислим и аз приканвам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв вид страна желаеме да имаме ", предложи Йордан Цонев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР