ДПС очаква да чуе политики и е отворена за диалог

...
ДПС очаква да чуе политики и е отворена за диалог
Коментари Харесай

ДПС не отговрои категорично дали ще подкрепи ГЕРБ и отказа да поставя предварителни червени линии

ДПС чака да чуе политики и е отворена за разговор с всички. Това стана ясно ит изявление на водача на партията Мустафа Карадайъ в президентството в сряда по време на съвещания на партията с президента Румен Радев.

На срещата участваха също ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, Ахмед Ахмедов, Хамид Хамид и Йордан Цонев.
Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

" За първия мандат... ние чакаме да чуем и политики ", сподели Карадайъ. " в случай че се предлага реваншизъм или на реваншизма - контрареваншизъм... ние такава политика не бихме подкрепили ", добави той, като акцентира, че " предварителните червени линии или условия значително минират полето диалозите да не могат да прераснат в разговор ".

По негови думи при прекосяване към втори или трети мандат Движение за права и свободи би постъпила по същия метод. " Ние еднообразно си приказваме с всички ", сподели Карадайъ.

Президентът Радев изиска мнението на представителите на партията във връзка с тематики като бюджета, модернизацията на въоръжените сили, военната поддръжка за Украйна и правосъдната промяна.

Карадайъ не разяснява въенните въпроси, а във връзка с бюджета сподели, че в случай че се внесе подобен в сегашния парламент, държавният дълг " доста елементарно " може да се усили от 15 млрд на 30-35 милиарда Лидерът на Движение за права и свободи приветства също по този начин предлагането на служебния кабинет бюджетът да бъде продължен до март 2023 година По-рано денем ГЕРБ също поддържа концепцията.

Във връзка със правосъдната промяна Карадайъ сподели, че това разбиране " девалвира " и доста политически сили го употребяват. " Уви, една част от политическите представители избират да приказват, само че не и да работят ", сподели той.

" За по-малко от две години българите гласоподаваха четири пъти за парламент. Общото на тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си за нито една партия, с цел да може да ръководи сама ", сподели Радев при започване на срещата.

Президентът към този момент организира диалози с на които от партията споделиха, че към момента виждат опция за сформиране на държавно управление.В понеделник се проведхоа и консултациите с " продължаваме смяната ", които да поддържат партията на Бойко Борисов.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР