ДПС напомни на Бойко Борисов, че рестартът на темата за

...
ДПС напомни на Бойко Борисов, че рестартът на темата за
Коментари Харесай

ДПС напомни на Борисов, че има мораториум за АЕЦ Белене

ДПС подсети на Бойко Борисов, че рестартът на тематиката за АЕЦ " Белене " опира на първо време до Народното събрание, тъй като на първо място останало сега имаме мораториум, натрапен от него. Това стана ясно от коментара на депутата от придвижването и член на енергийната комисия Рамадан Аталай по Нова телевизия.

Повод бе знакът, който дава телефонният диалог на българския министър председател с съветския президент по отношение на енергийните планове, акто и оповестеното предложение в Брюксел страните от Балканите да станат сътрудници за градежа на АЕЦ " Белене ", в това число и с европейско финансиране.

" Ако няма решение на Народното събрание, всички други диалози с Брюксел, с Путин - са една концепция, да не кажа фиксидея. " Елате, тъй като ние имаме едни уреди, увити в найлони, едни чайници ", разяснява Аталай.

Той напомни, че решението за пътната карта за плана, която да е подготвена до края на юни, беше взето предишния петък, а Движение за права и свободи държи още България на първо време да има енергийна тактика и по-късно да взема решение какво ще прави с АЕЦ. Движение за права и свободи имаме особено отношение към нуклеарната енергетика, не скри още депутатът от енергийната комисия.

Аталай повтори позицията на придвижването за ЧЕЗ срещу намесата на страната в частната договорка. Попитан за какво през 2004 година Движение за права и свободи е подкрепило приватизацията на ЕРП-та, Аталай уточни, че тогава загубите са били към 27-30 %, до момента в който в този момент са под 10 на 100.

" Дали е било неприятно, само че и трите ЕРП работиха, къде с проблеми, само че регулаторът си вършеше работата. И трите ЕРП-та бяха приватизирани от огромни стратегически вложители ", напомни той.

Аталай предсказа още, че в случай че станат още веднъж държавни ЕРП-та, то митингите на жителите ще бъдат пред постройката на Министерски съвет. Нито едно ръководство няма да издържи на това, предизвести депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР