Дойче велеВече четири дни десетки хиляди доброволци търсят оцелели след

...
Дойче велеВече четири дни десетки хиляди доброволци търсят оцелели след
Коментари Харесай

Дойче веле: 100 часа по-късно - в Турция продължават да намират оцелели

Дойче веле

Вече четири дни десетки хиляди доброволци търсят оживели след пагубните трусове в Турция и Сирия. Все по-малки стават възможностите под руините да има оживели. Въпреки това спасителите към момента съумяват да намерят живи хора - 100 часа след злополуката, написа АРД.

В турския град Искендерун шестима души са били избавени от руините на срутена жилищна постройка. По данни на " Асошиейтед Прес "  те са от едно и също семейство, което се е крило в ниша под руините в продължение на към 100 часа. В град Кирихан една жена оцелява под руините за почти същото време. На спасителите им лишава повече от 50 часа, с цел да я освободят.

" Вече имам вяра в чудеса "

Германска група спасители измъкна жена от руините 104 часа след земетресението. " Вече имам вяра в чудеса ", сподели незабавно след това Стивън Байер, който управлява интернационалния избавителен екип.  " Можете да видите по какъв начин хората плачат и се прегръщат. Това е такова голямо облекчение, че тази жена при такива условия излезе толкоз здрава. Това е безусловно знамение ", добави той, представен от " Ал Джазира ".

В провинция Хатай спасителите прекарват 10 часа, пробвайки се да реалокират бетонен блок, под който се намира оживял. Неговото избавяне също лишава повече от 100 часа, оповестява Си Ен Ен.

През нощта медии оповестиха за сполучливото избавяне на няколко деца и един младеж. В турската провинция Кахраманмараш петгодишно момиченце е извадено от руините, а в провинция Хатай двегодишно момиченце е избавено след 88 часа. В Газиантеп е открит жив 17-годишен юноша.

Над 8000 души са избавени в Турция

До момента в Турция са избавени над 8000 души, които са били затрупани под срутилите се здания, заяви турският вицепрезидент Фуат Октай. Повече от 100 000 оказват помощ в търсенето в засегнатите райони. 75 страни от целия свят изпратиха избавителни екипи, които да окажат помощ.
В четвъртък Народното събрание в Анкара утвърди проектите на президента Ердоган в тези региони да бъде оповестено изключително състояние за интервал от три месеца.

Броят на починалите в Турция е минимум 18 342 души, а още близо 73 000 са ранени, заяви Октай. В Сирия до момента са регистрирани повече от 3300 смъртни случая.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР