Доверието между нашите две политически коалиции се гради толкова трудно,

...
Доверието между нашите две политически коалиции се гради толкова трудно,
Коментари Харесай

Атанасова: Ще преглътна думите на премиера без коментар

Доверието сред нашите две политически обединения се гради толкоз мъчно, че всяка дума би била допълнително и би натежала, изключително в днешния ден е по-важно да покажем примирение, даже ще преглътна думите на премиера без коментар. Това съобщи ръководителят на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти в Народното събрание, представена от Българска телеграфна агенция. По-рано през днешния ден пред медиите в Народното събрание Николай Денков на въпрос за доверието отговори, че, когато минат предпочитаните задания, когато имаме позитивен резултат, тогава би могъл да каже, че има доверие.

Важното е, че през днешния ден се организира среща сред подкрепящите държавното управление партии, дано не я опаковаме като лидерска, на която в работен и настоятелен порядък уточнихме значимите цели по този начин, както ги декларирахме при започване на пленарната сесия, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков разгласи тази заран, че са се разбрали с ГЕРБ-СДС за 13 предпочитани закона, които да бъдат гласувани през тази сесия на Народното събрание.

Това са законите, които ще обезпечат второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност, които ще създадат допустимо влизането на България в еврозоната, удостовери Атанасова. За Шенген отговаряме на всички условия, там решенията са политически, имаме воля да продължим да работим за това да убедим нашите европейски сътрудници, че отговаряме на нужните условия, означи тя.

Ако въпросът е дали се приказва по телефона, или персонално, приказва се персонално. Лидерите на партиите си приказват за целите през новия политически сезон, изясни Атанасова в отговор на въпрос.

На срещата през днешния ден са участвали и представители на Движение за права и свободи, стана ясно от думите на Десислава Атанасова. Тя напомни, че от Движението вземат участие в диалога за поддръжка на конституционни промени, които през тази сесия ще са един от акцентите в работата на пленарната зала.

На диалозите е разисквано и по какъв начин да бъдат възобновени по най-бързия метод вредите от бедствията, какви законодателни промени ще внесе Министерският съвет, с цел да се заложи повече на предварителна защита в бъдеще, изясни Атанасова.

Може би последната седмица преди локалния избор Народното събрание не би трябвало да заседава, тъй като ще бъде доста мъчно с кворума в пленарната зала, разяснява още тя. Възможно било да има изключителни съвещания във вторниците, с цел да не изостава законодателната стратегия. Става въпрос за три пленарни дни – два законодателни и един за парламентарен надзор, които бихме могли да наваксаме, посочи тя. Въпросът предстоял да се разиска на председателски съвет, стана ясно от думите ѝ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР