Довършена с решение за избор на изпълнител е откритата преди

...
Довършена с решение за избор на изпълнител е откритата преди
Коментари Харесай

Избраха кой да прави новите лични документи, но жалба спира избора

Довършена с решение за избор на реализатор е откритата преди близо 2 година поръчка за нови персонални документи на стойност 286 млн. лева с Данък добавена стойност. Резултатът обаче още веднъж е обжалван, излиза наяве от информация в уеб страниците на Комисия за защита на конкуренцията и Министерство на вътрешните работи.
По жалбата, подадена от класирания на второ място претендент „ Веридос ГмбХ “, дори е формирано произвеждане в Комисията за защита на конкуренцията. Това значи, че жалбата ще бъде обсъждана и без значение какъв е резултатът, предстои на обжалване пред Върховен административен съд. Това пък значи още незнайно изгубено време за новото потомство персонални документи.
Припомняме, че процедурата със заглавие " Проектиране, създаване и ръководство на Система за издаване на български персонални документи потомство 2019 " бе блокирана след първичния асортимент от „ Дермалог – Ани БГ Консорциум “. Тогава жалбата бе прегледана и отхвърлена първо от Комисия за защита на конкуренцията през септември месец м.г., а след това и от Върховен административен съд, при започване на декември.
В предварителния асортимент бяха избрани претендентите, които получиха предложения да подадат предложения - „ Веридос ГмбХ и Обединение „ Мюлбауер Ай Ди Сървисиз ГмбХ – С§Т “.
Да извърши поръчката е определено обединяването, което се състои от немската компания Muhlbauer и българската „ С§Т България “ ЕООД, чийто едноличен притежател е словашкия „ С&Т СЕЕ ХОЛДИНГ “. Основана през 1981 година, групата Mühlbauer се е трансформирала във водещ международен състезател в бранша за сигурност. Компанията има 35 индустриални и сервизни местоположения, взела участие е в над 300 ID-проекта. Специализирана е  в производството, персонализирането на сигурни персонални карти и е-паспорти.   
Класираната на второ място „ Веридос ГмбХ “ е със седалище в Берлин, Германия. Акционери в компанията са Giesecke+Devrient (60%) и Bundesdruckerei (40%). В уеб страницата им написа, че имат повече от 400  чиновници по целия свят, дъщерни предприятия, обекти и представители в Съединени американски щати, Канада, Мексико, Гърция, Сингапур, ОАЕ и др. 
Поръчката обгръща направа по модели на паспорт, персонална карта, дипломатически паспорт, длъжностен, моряшки паспорт, уверение за пътешестване зад граница на емигрант, уверение за пътешестване на разположение без поданство, уверение за пътешестване зад граница на чужденец с филантропичен статут, уверение за пътешестване зад граница на чужденец, получил леговище, краткотраен паспорт, в т. ч. и за дефинитивно овакантяване на Република България (РБ), краткотрайно уверение за овакантяване, уверение за завръщане в Република България на чужденец, длъжностен открит лист за прекосяване на границата и други
Процедурата се организира по съгласувана от Държавна организация " Национална сигурност " скица за подредба на стадиите и осъществяване. В документите се сочи, че оборудването, строителството и услугите са чувствителни, защото информация за индустриалната технология, както и обособени способи за отбрана на персоналните документи съставляват класифицирана информация с равнище за сигурност " СЕКРЕТНО " и " EU SECRET ".
Предвидено е също строителство на сграден комплекс със съответните зони за сигурност и достъп до тях, в които да се достави и инсталира сензитивно съоръжение.
Строежът ще се извърши върху терен от 14 400 кв. метра в северната част на парцела на Министерство на вътрешните работи в ЖК „ Младост “, бул. „ Ал. Маринов №1. Той ще е с обща повърхност от 8 880 квадрата.
Там ще се построи Персонализиран център и настрана от него фронт офис.
Моделите на всички типове български персонални документи са утвърдени от Министерския съвет през 2018-та година.
Тази и идната година изтичат 10-годишните периоди за годност на персоналните документи на към 3,3 млн. българи. Призивът на Министерство на вътрешните работи е дори да подаваме заявки преди приключването на крайния период, само че те няма да са от новото, т.нар „ потомство 2019 “.   
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР