Доцентът от катедрата по безопасност на живота и методи на

...
Доцентът от катедрата по безопасност на живота и методи на
Коментари Харесай

Как да защитите къщата си от крадци, ето някои идеи от филма „Сам вкъщи“

Доцентът от катедрата по сигурност на живота и способи на образование на Държавния университет по обучение Сергей Сумкин описа по какъв начин да отбраните къщата си от разбойници през зимата. 

Според Сумкин няма потребност да разпространявате информация за местоположението ви до момента в който отсъствате в обществените мрежи. Тези изявления могат да привлекат крадци.

" Използвайте триковете от кино лентата " Сам у дома ": ​​ създайте усещане за вашето наличие. Използвайте таймери, с цел да включите осветлението в къщата за несъмнено време, свържете радио към таймера, с цел да създадете фонов звук. "

Сумкин поучава още да се инсталира осветяване със датчици за придвижване, тъй че съседите да виждат, когато някой чужд влезе в парцела.

Експертът предлага да помолите съседите да наблюдават къщата през зимата, в случай че някой живее наоколо. Той отбелязва, че съседите не би трябвало да влизат постоянно в къщата, просто минават и ревизират за признаци на натрапници.



Сумкин споделя, че е значимо да се подрязват шубраци и дървета, тъй че това, което се случва в двора ви, да се вижда с просто око.

Доцентът поучава подсилване на прозорците и вратите и слагане на капаци или решетки върху тях като спомагателна отбрана. 

Експертът отбелязва, че най-хубавият метод да изплашите крадците е съглашение с организация за сигурност. Частната защита бързо ще реагира на повикване и ще отбрани къщата от нежелани посетители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР