Дошъл е моментът, когато извънредните правомощия на частните съдебни изпълнители,

...
Дошъл е моментът, когато извънредните правомощия на частните съдебни изпълнители,
Коментари Харесай

Мая Манолова: Търпимост към правомощията на монополните дружества вече няма

Дошъл е моментът, когато изключителните пълномощия на частните правосъдни реализатори, на монополните сдружения, на банките, и на компаниите за бързи заеми ще бъдат лимитирани, толерантност повече няма, толеранс никакъв. Това съобщи в предаването „ 120 минути” омбудсманът Мая Манолова.

По думите й България през днешния ден е разграничена – на небогати и богати, на леви и десни, на народ и политици.

„ Което е тъпо, тъй като солидарността, заварката в обществото е пътят, който може да ни извади от обстановката, в която се намираме”.

Тя разяснява и експанзията по улиците от последните две седмици. Според нея обяснението е в възприятието за безотговорност, възприятието, че липсва правдивост, че липсва правда, което не е в следствие от работата на политиците.

" Това не е от през вчерашния ден, това е от 25 години. Ние сега берем плодовете на второ потомство хора, които считат, че триумф се реализира не с можене, не със познание, не с труд, не с старания, не с учене, а със мощ. Това е поколението на прехода, за което отговаряме всички ние, тук няма почтени.

Чувството, че няма правдивост, като стартираме от купонната система, минем през банкрутите на банките, на финансовите пирамиди, всеобщата приватизация, КТБ – все бедствия, които ограбиха хората и дружно с двойния стандарт, който и сега е реалност, кара хората да мислят, че няма правдивост ".

Да стане омбудсман е било сложен избор, сподели Мая Манолова.

„ Това беше сложен избор, да изоставя партийната политика, Народното събрание, и да се посветя на 100 % на проблемите на хората, само че нито за секунда не съм съжалявала. Имам голямата привилегия да работя за хората и те да виждат в мен институцията и индивида, който постоянно ще застане на тяхна страна.

Но не беше елементарно, изключително първоначално. Имаше съмнения, имаше подозрения и не президента Плевнелиев, и на други обществени персони, че мога да съм честна, че мога да съм равноотдалечена, че мога да спри изправена, а не да се наклонявам в ляво или в дясно.

Не им се дразня, тъй като те имаха своите учредения да се съмняват, само че съм удовлетворена две години по-късно в това число президентът Плевнелиев и други, които се изрекоха обществено против моя избор, откриха метод да ми се извинят и да кажат, че тогава не са били прави”.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР