Досега никой не се е обърнал към нас с искане

...
Досега никой не се е обърнал към нас с искане
Коментари Харесай

Проф. Лилков: В последните години т.нар. десни лидери поставят софиянци пред невъзможни избори

Досега никой не се е обърнал към нас с искане за политическа поддръжка. Това съобщи пред проф. Вили Лилков, който беше измежду претендентите за кмет на столицата, само че не съумя да стигне до балотаж.

Той посочи, че " Синя София “ е излязла с ясна позиция - не поддържаме никого от двамата претенденти.

" Имаме борба сред представители на една ретроградна левица и на една демократична левица. Десният гласоподавател ще гласоподава по съвест. Но ние не призоваваме да се гласоподава за един или различен от тях ", уточни Лилков.

Дали има късмет позицията на " Синя София “ да бъде изменена, Вили Лилков разяснява по този начин:

„ Предвид, че на следващия ден е денят за размисъл, надали “

В София борбата е сред двама некомпетентни претенденти, които не са подготвени за високия политически пост, означи проф. Лилков.

" Този политически факт се подменя с избрания като " борба сред Изтока и Запада “, " сред комунизъм и антикомунизъм ". Двамата претенденти не демонстрираха познаване на проблемите на София и този факт не би трябвало да се подменя с борба сред Путин и Запада ".

Включихме се в придвижване в акцията и успяхме да обединим доста доброволци, както и да подготвим качествена стратегия, изясни Вили Лилков.

" Бяхме забележими по време на акцията. Представихме качествена листа с претенденти за районни кметове и общински съветници. Не считам да се оправдам с това, че имаше медийно затъмнение по отношение на нас и участвахме с доста дребни запаси. Нямаме партийна дотация. Останалите политически сили хвърлиха големи запаси в тази капания.

Не би трябвало да се не помни, че „ Синя София “ се появи като дясна опция. Моята кандидатура беше провокирана от недоволството на най-убедените десни гласоподаватели във връзка с това, което ПП-ДБ показа като своя кандидатура в тези избори. В последните години така наречен " десни водачи " няколко пъти поставяха софиянци пред невъзможни избори, аргументира присъединяване си в кметската конкуренция за София професорът.

„ Синя София “ и нейните представители в Общинския съвет ще работят за софиянци. Гарантирам ви, че ще бъдем забележими, заяво той.

Самите гласоподаватели не дадоха твърдо желание на една или друга политическа мощ. Общинският съвет ще би трябвало да търси консенсус по съвсем всяко решение, в случай че не се направи сглобка сред ПП-ДБ и ГЕРБ ".

Според проф. Лилков изборите в София ще повлияят на ръководството на централно равнище.

" Хубаво е да има спор сред претендентите, само че тези, които организираха, бяха на доста ниско равнище. Те се движеха пипайки по проблемите на София. Повтаряха заучени изречения. В последните години огромните партии се крият зад цивилен кандидатури и подменят политическото ", посочи още проф. Лилков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР