Дори да има съществено забавяне, то е изцяло политическо. Когато

...
Дори да има съществено забавяне, то е изцяло политическо. Когато
Коментари Харесай

Георги Вулджев: Щом се разберат партньорите от сглобката, бюджетът ще бъде приет бързо

Дори да има значително закъснение, то е напълно политическо. Когато се схванат сътрудниците от сглобката, бюджетът може да бъде признат доста бързо.
Това мнение изрази в изявление за БНР икономистът Георги Вулджев от Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП). Няма да се стигне до сюжет като предходната година, счита той.

" Борисов се пробва да играе ролята на съпротива съвсем. Неговата политическа група също е гласувала този дълг, който в този момент се взе. Не могат в този момент да са сюрпризирани, че държавното управление си извършва дълговата стратегия, както е вписана в бюджета ", разяснява икономистът по отношение на рецензиите на водача на ГЕРБ към финансовата политика на кабинета.

Заявката за повдигането на налог здания Вулджев разчита като " опит да се усилят приходите на локално равнище, на общините ", само че съгласно него по-скоро страната ще отстъпи част от приходите, които се събират от други налози, тъй като това би било по-ефективен вид, който не усилва данъчната тежест.

Намаляването на тавана за разплащанията в брой е спорна мярка, уточни Георги Вулджев. Според него таванът по този начин или другояче е паднал поради инфлацията и мярката е доста рестриктивна, като съществено ще затрудни административно дребните бизнеси.
Ако и тази година не отпадне намалената ставка за ресторантьорите, тя ще стане перманентна, предвижда Вулджев. Той дефинира като неуместно предлагането да се таксуват с налог бакшишите. По думите му бонус-донос е " форма на данъчен спектакъл ".
Винаги намират от кое място да спестят пари, с цел да създадат обществени разноски. Асен Василев постоянно е подготвен отнякъде другаде да откри средства, съобщи Георги Вулджев в предаването " Преди всички ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР