Допълнителни камери и паник-бутони са поставени в УМБАЛ Пловдив в

...
Допълнителни камери и паник-бутони са поставени в УМБАЛ Пловдив в
Коментари Харесай

В УМБАЛ Пловдив пазят медиците с камери и паник-бутони

Допълнителни камери и паник-бутони са сложени в УМБАЛ " Пловдив " в опит да бъдат спрени нападенията над лекари и медицински сестри. Най-голяма част от тях са инсталирани в Спешно приемно поделение, където са и най-честите похищения над медици, оповестиха за " Марица " от болничното заведение, като прецизираха, че са изпълнили всички наставления, дадени от органите на реда.

В понеделник прокурори от Районна прокуратура-Пловдив са провели среща с представители на държавни, общински и частни лечебни заведения от района, на която са участвали изпълняващият длъжността областен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев, прокурорът Пламен Георгиев, комисар Димитър Събчев, зам.-директор на ОД на МВР-Пловдив.

Срещата се е провела във връзка със заповед на основния прокурор Сотир Цацаров за основаване на организация и взаимоотношение сред прокурорите и центровете за Спешна здравна помощ в цялата страна, техните подразделения и лечебните заведения за болнична помощ, в които работят незабавни приемни отделения и такива за родилна помощ. Във всяка прокуратура са избрани магистрати, които ще следят предпочитано въпросите за принуждение над медици. По време на срещата са били конкретизирани дейности за неотложно обявяване на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и прокурорите при осъществени закононарушения във връзка с медицински експерти при осъществяване на служебните отговорности.

Лекарите ще имат директна връзка по телефона с прокурор когато и да е, като делата за принуждение над медицински експерти ще се отработват в оптимално къси периоди, изясни изпълняващият длъжността областен прокурор Чавдар Грошев. От екипите в лечебните заведения ще се чака ускорено обезпечаване на нужните документи и продан на информация. За съгласуваност на работата със незабавните центрове в лечебните заведения в Пловдив и региона са избрани двама прокурори от Районна прокуратура-Пловдив.
тагове УМБАЛ " Пловдив " камера паник-бутон лекари
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР