Доналд Тръмп ще отсъства, но всички ще мислят за него:

...
Доналд Тръмп ще отсъства, но всички ще мислят за него:
Коментари Харесай

Тръмп няма да участва на първия президентски дебат

Доналд Тръмп ще отсъства, само че всички ще мислят за него: Републиканската партия организира през днешния ден първия си спор за изборите през 2024 година без някогашния президент, който, заседнал във водените против него следствия, реши да бойкотира проявата.

Бившият държавен глава на Съединени американски щати избра да пропусне събитието, което стартира в 20 часа локално време в Уисконсин, поради огромната му преднина в изследванията измежду републиканците.

Парадоксът: с четири повдигнати обвинявания за по-малко от шест месеца, сега милиардерът изрично води пред безусловно всички съперници в конкуренцията за номинацията. Всеки поврат в тази дългогодишна правосъдна сага носи милиони долари под формата на дарения от уверените тръмписти, защото той твърди, че е жертва на " лов на вещици ".

Как се провокира неспокойствие към първия спор в отсъствието на главния любимец?

Това е предизвикването, пред което се изправя " Фокс нюз ", обичаната телевизия на консерваторите. Това е и пожеланият канал от осмината претенденти републиканци, поканени през днешния ден, които се борят за наличие в политическия и медийния свят, концентриран върху проблемите на Тръмп със закона, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Като стартираме от губернатора на Флорида Рон Десантис, някогашния вицепрезидент Майк Пенс и някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли - всички те поставят старания да наваксат изоставането си от някогашната телевизионна риалити звезда.

Дебатът, който се излъчва и в платформата " Ръмбъл ", има заплаха да остане в сянка. Най-голямата насмешка е, че по същото време, по което ще се организира дебатът в Милуики, се чака Доналд Тръмп да даде изявление на някогашния водещ на " Фокс нюз " Тъкър Карлсън, което ще се излъчва в мрежата " Екс ".

" Утре вечер ще бъда ангажиран - прелестно (гледане)!!! ", написа през вчерашния ден Тръмп в платформата си " Трут соушъл ".

Бившият президент ще бъде още по-зает на следващия ден вечер, когато би трябвало да се яви в съда в Джорджия поради обвиняванията против него, че е оказвал напън след президентските избори през 2020 година.

В понеделник юристите му се съгласиха да платят гаранция от 200 000 $ и му разрешиха да избегне досъдебното задържане в основния югоизточен щат при изискването, че не нарушава никакви закони. На процедура Тръмп публично ще бъде задържан и му бъде направена фотография в ареста, което евентуално може да опозори претендента на републиканците. След това той ще бъде освободен.

Победителят в първичните избори ще се изправи против претендента на Демократическата партия, който най-вероятно ще бъде Джо Байдън, на президентските избори на 5 ноември 2024 година.

Съревнование, за което Доналд Тръмп към този момент е в очакване, говорейки всекидневно за вероятен двубой с неговия правоприемник Байдън. Обвинявайки без доказателства настоящия президент, че стои зад юридическите му проблеми, той му даде един от обичаните си прякори: " Мошеника Джо ".

Президентът демократ, който се бори за преизбиране, се старае да не разяснява обвиняванията против Тръмп, защото е обезпокоен да не подхрани обвинявания, че трансформира правосъдната система в инструмент. Това не попречи на Джо Байдън да ускори темпото на акцията си, организирайки лична контрапрограма с предизборни реклами на стойност 25 милиона $, изтъкващи преимуществата на огромните инфраструктурни планове, гласувани при започване на мандата му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР