Дон Жуан“ е спектакъл на клас Театър на движението -

...
Дон Жуан“ е спектакъл на клас Театър на движението -
Коментари Харесай

Студенти представят оригинална интерпретация на „Дон Жуан“



„ Дон Жуан “ е театър на клас „ Театър на придвижването - Пантомима “ в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ с живописен началник проф. Александър Илиев. Това е класическа мимодрама по пиесата на Трисо де Молина и канавата на Марсел Марсо.

Темата на спектакъла е „ животът-маскарад “, само че маскарад необикновен и необикновен, предопределен освен за забава. Тирсо де Молина смята, че това е маскарад, при който маските не са сложени непринудено и по тази причина са мъчно отличими от настоящите лица, които рядко, само че въпреки всичко се появяват в пъстрата навалица на маскираните.

Самото разбиране за маската се трактува от Марсел Марсо като затруднение за всяко личностно проявяване, като капан за личността.

Маската е комфортен заслон на индивида, с цел да не демонстрира своята същина, да каже, че е някой различен. Ние без да желаеме в своя живот си слагаме маски - непринудено . Понякога играем ролята на плебеи, различен път на господари, само че в действителност сме елементарни хора “, сподели в предаването „ Нощен небосвод “ проф. Александър Илиев, сценарист, сценограф и режисьор на спектакъла.

Какво от креативния почерк на един от най-известните мимове - Марсел Марсо са приели студентите в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “?

Използваме концепцията на Марсо, че животът е огромен маскарад “, добави професор Илиев.

На огромната сцена на образователния спектакъл НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов “ на 24 април ще бъде изиграна постановката „ Реката на залеза “.

На 29 април ще бъде показан спектакъла „ Дон Жуан “ в НАТФИЗ от 19.30 

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР