Доминик Тийм очевидно е решил да играе възможно най-много на

...
Доминик Тийм очевидно е решил да играе възможно най-много на
Коментари Харесай

Тийм ще играе в Чалънджър турнир преди Ролан Гарос


Доминик Тийм явно е решил да играе допустимо най-вече на клей и през тази година. Изненадващото в тази ситуация е, че сънародниците на някогашния №3 ще имат опция да го видят онлайн преди Ролан Гарос. Той е декларирал присъединяване на шампионата от категория Чалънджър 100 в Маутхаузен, който ще се организира от 8 до 14 май.

Сезонът несъмнено не се развива добре за Тийм досега. Шампионът от US Open 2020 има единствено една победа в девет мача в Тура, като също така загуби и двата си дуела за Купа „ Дейвис “. Кризата продължи и в Маями, където австриецът отпадна още в първи кръг след проваляне от Лоренцо Сонего. Понастоящем двукратният финалист на Ролан Гарос е в серия от пет следващи загуби, почнала на осминафинала в Буенос Айрес в средата на февруари.

Понастоящем Тийм е №106 в международната класация и ще се надява клеят още веднъж да е настилката, на която шансът му ще се промени. Това се случи предходната година, когато точно положителните резултати на ATP 250 шампионатите на алено през лятото сложиха основата за положителния свършек на сезона от страна на австриеца. Тогава той игра четвъртфинали в Бощад и Кицбюел, както и полуфинал в Гщаад.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР