Доминацията на западния свят приключва. Икономически се появяват нови гиганти

...
Доминацията на западния свят приключва. Икономически се появяват нови гиганти
Коментари Харесай

Ген. Попов: Доминацията на западния свят приключва, пътят на България е на Запад

Доминацията на западния свят завършва. Икономически се появяват нови колоси като Китай, Индия и Бразилия и това дава мотив за икономическо съревнование. С войната в Украйна Путин направи доста сериозен разлом сред Изтока и Запада и геополитиката стартира да взема превес във вземането на решения. Това ще продължи дълго, това е маратонско съревнование, сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

Нашият интерес е ускорено икономическо развиване вид западните демокрации. Не мисля, че българите са подготвени да се върнат към властническото ръководство, при което един човек слага всички задания, а всички останали ръкопляскат, съобщи ген. Попов.

Ние сякаш сме се вперили малко повече във властта, а тя не носи единствено популярност и великолепие, властта най-много е отговорност, добави той.

Пътят на България е на Запад, към западната ценностна система – независимост на словото, независимост на конкуренцията, икономическа независимост. Който не е склонен – дано да каже, че желае да отидем с Русия. Трябва да си отговорим на въпроса за какво Русия потегли на война. Това стана, тъй като не можаха да се развият стопански, както направи Китай, означи някогашният шеф на защитата.

Този конфликт ще бъде тежък и дълъг и би трябвало доста увереност. При раздялите би трябвало да съобразяваме по какъв начин реагираме на всяко едно нещо. Кирил Петков като цяло реагира вярно, само че не съумя да изясни за какво и по какъв начин. Поведението му сподели незадоволителна готовност и незадоволителни умения, разяснява ген. Константин Попов.

Трябва да чакаме всичко от Русия, даже и непредвиденото. Този маратон ще продължи много дълго време. Блицкригът мина във война на безсилие, сподели още ген. Попов.

По думите му тактиката на Запада е да държи спора единствено в рамките на Украйна, тъй като в случай че излезе отвън тези граници, може да се стигне до извънредно тежка обстановка в международен мащаб.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР