Доминацията на Новак Джокович в Австралия продължава и през тази

...
Доминацията на Новак Джокович в Австралия продължава и през тази
Коментари Харесай

Джокович за контузията си: Не e нищо сериозно, но не искам да говоря за това

Доминацията на Новак Джокович в Австралия продължава и през тази година, като задоволителен отзив за това какъв брой сполучливо се показва сърбинът на Зеления континент, е фактът, че от 2019 година насам той няма изгубен мач на австралийска земя. През днешния ден той се класира за 131-вия си край в кариерата, откакто реализира двусетов триумф над Даниил Медведев.

В първия сет обаче балканецът почувства дискомфорт в региона на бедрото, заради което се възползва от правото си на медицински таймаут. Това въпреки всичко не повлия на представянето му в оставащата част от срещата и след по-малко от час и половина игра 21-кратният първенец от Шлема постави точка на борбата в своя изгода. По време на последвалото си изявление на корта Ноле успокои почитателите си, че не става въпрос за нещо съществено, а на конференцията си по-късно не пожела да разкрие повече елементи към положението си.

" За благополучие, не беше нищо съществено ", успокои Джокович почитателите си в изявлението на корта. " Ако беше, нямаше да мога да продължа. Взех медицински таймаут, някои противовъзпалителни средства и след това изчаках да стартира действието им. Просто поддържах инерцията си и не му разреших да реализира пробив в подаването ми. Колкото по-дълго продължаваше мачът, толкоз по-малко болежка изпитвах. "

" Няма да приказвам доста за това, тъй като не мисля, че е уместно. Не желая да разгадавам прекалено много за протичащото се ", добави след това сърбинът на конференцията си. " Усетих лека болежка в сухожилието и имах потребност от медицински обзор. След това, когато медикаментите подействаха, се почувствах чудесно. Ще забележим по какъв начин ще се усещам, когато се събудя на следващия ден заран. Това не ми се случва за първи път, наясно съм какво би трябвало да предприемем с екипа и физиотерапевта ми. Не разполагаме с доста време, само че се надявам всичко да бъде наред ", показа международният №5.

" Thankfully it was nothing too serious. " explains the hamstring scare that he suffered in the opening set.
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР