Домашният любимец е част от семейството, той е като дете,

...
Домашният любимец е част от семейството, той е като дете,
Коментари Харесай

Колко години живеят Той Пуделите и от какво боледуват?

Домашният любим е част от фамилията, той е като дете, за което се грижат всички. И всички желаят той да живее дълъг и благополучен живот. Затова един от най-често задаваните въпроси е какъв брой живее кучето ми?

Ако сте се спрели на Той Пудел, тази публикация е за вас. Различните типове пудели страдат от разнообразни кучешки болести.

Как размерът въздейства върху продължителността на живот при кучетата?

Една от най-старите теории е, че колкото е по-голямо кучето, толкоз по-малко живее.

Въпреки че статистическите данни потвърждават, че размера въздейства на продължителността на живота, би трябвало да се вземат под внимание и доста други фактори.

Проучване в Германия събира данните от над 56 000 кучета от 74 породи. Те вършат заключението, че по-големите породи (стандартният кралски пудел) живее по-дълго от по-малките (например Той пудел). Установено е, че процесите на стареене при по-големите кучета са по-ускорени.

 Колко години живеят Той Пуделите и от какво боледуват? Снимка: pixabay.com

Това значи, че доста от заболяванията, като рак при кучетата и сърдечно-съдови болести ще „ застигнат ” огромното куче доста по-рано от дребното.

Проблемите с мускулите и ставите, както и стомашно-чревните проблеми също ще застигнат общоприетия пудел по-бързо, в сравнение с биха засегнали Той пудела.

Продължителност на живота при Той пудела

Средната дълготрайност на живота при Той пудела е към 15 години (счита се за обикновено сред 14 и 16). Докато общоприетият пудел живее към 12 години.

Все отново всичко зависи самостоятелно от кучето. Някои живеят повече от 20 години, а други, за жалост, не могат да доближат и междинната дълготрайност.

Причини за гибел при кучетата

Обширно изследване, извършено от университета в Джорджия, в границите на 20 години, изследва аргументите за гибелта на над 74 хиляди кучета от всички породи.

Според него главните аргументи за гибел при Той пуделите са увреждане на нервната система (16, 1%), вследствие на контузия (11, 7%) и рак (11, 4%).

Заболявания при Той пуделите

 Колко години живеят Той Пуделите и от какво боледуват? Снимка: pixabay.com

Заболяванията при Той пудел - само че не са безусловно съдбовни - са:

- Болест на Адисон (не е съдбовна, в случай че се хване рано и се назначават верни медикаменти и лечение);

- Стомашна дилатация и синдром на волвулус - (може да бъде рисково и най-често се следи при общоприетите пудели, само че с положителни способи на хранене на пудела, кучешки практикуване и хващане в ранен стадий, може да се излекува);

- Колапс на трахеята (най-често при Той пуделите, не е съдбовно единствено по себе си, само че може да намали качеството на живот на кучето).

Но животът на вашето куче може да бъде скъсен доста, в случай че бъде диагностицирано с кучешка епилепсия, камъни в пикочния мехур, рак, контузия, тазобедрена дисплазия при кучетата и други.

Радвайте се на домашния си любим, до момента в който имате опция. Осигурявайте му качествена храна, извършения, внимание и обич, и всичко ще бъде наред.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР