Документите за конкурса са подготвени от Фонд Научни изследванияБългарски учени

...
Документите за конкурса са подготвени от Фонд Научни изследванияБългарски учени
Коментари Харесай

Дават 2,4 млн.лв. за научни проекти, свързани с Covid-19

Документите за състезанието са готови от Фонд „ Научни проучвания ”

Български учени могат да вземат участие в конкурс за планове, свързани с ковид
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерски съвет утвърди бюджет от 2,4 млн. лева за състезания на Фонд „ Научни проучвания ”, които ще финансират планове на български учени, свързани с пандемията от ковид.

1,8 млн.лв. от бюджета са ориентирани към „ Конкурс за финансиране на фундаментални научни проучвания по публични провокации, свързани с пандемията от COVID-19 – 2020 ”.

Основните документи за състезанието са готови от Фонд „ Научни проучвания ” по инструкции на Министерството на образованието и науката и следва да бъдат съгласувани с Министерството на финансите, в сходство с Правилника на ФНИ.

Продължителността на плановете се възнамерява да бъде до 24 месеца, като в работните документи са планувани следните тематични посоки.

1. Медико-биологични проблеми – с бюджет от 1,56 млн. лева и сума за финансиране сред 100 000 и 300 000 лева на обособен план, според от броя участващи учени в колектива и броя научни организации.

Проектните оферти в границите на това направление би трябвало да включват една или повече от следните тематики:

2. Социални, стопански и просветителни аспекти на пандемията COVID-19 – бюджет от 240 000 лева и сума за финансиране сред 30 000 и 60 000 лева на обособен план, според от броя участващи учени в колектива.

Проектните оферти в границите на това направление би трябвало да включват една или повече от следните тематики:

Допълнително е утвърден бюджет от 600 000 лева за финансиране на планове на български учени и колективи по състезания за двустранно или интернационално съдействие, свързани с пандемията от ковид.

Повече информация, както и цялостните насоки за състезанието следва да бъдат оповестени в работен вид на формалния уебсайт на Фонд „ Научни проучвания ”.

Окончателните документи и покана за състезанието ще бъдат оповестени след съгласуването им с Министерството на финансите и одобряване на актуализацията на Годишната оперативна стратегия на ФНИ с новия конкурс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР