Документален филм за японския майстор барабанист и композитор Йошида Тацуя

...
Документален филм за японския майстор барабанист и композитор Йошида Тацуя
Коментари Харесай

Японски музикант снима филм на Белоградчишките скали

Документален филм за японския занаятчия барабанист и композитор Йошида Тацуя снима на Белоградчишките скали екипът на радиофестивала на БНР - "Аларма пънк джаз ". Идеята е на самия композитор, чиято пристрастеност са скалите.
"Ще заснемем филм на крепостта на Белоградчишките скали за паметния японски барабанист в авангардния джаз и прогресив рок от последния четвърт век Йошида Тацуя. Самият музикант е повлиян от другите стилове, както и от фолклорни такива. Преди повече от 20 години има една инструментална пиеса "Стара планина ". Това турне е първо за България - сред Истанбул и Москва. Той си пожела да има ден без концерт, в който да посети и види с очите си скалите на Белоградчик. В уеб страницата му, както и профила му във Facebook постоянно фотосите са от разнообразни скални формирания и замъци. Интересува се от следите на древността ", изясни един от уредниците Цветан Цветанов.
Джаз композиторът и музикант изнася концерти в България. Утре, 29 ноември, има зрелище на Пост-културната сцена в Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР