Доказан факт е, че билките са едни от най-добрите дарове

...
Доказан факт е, че билките са едни от най-добрите дарове
Коментари Харесай

10 от най-полезните билки в борбата с рака

Доказан факт е, че билките са едни от най-хубавите блага на природата и могат доста дейно да вземат участие в борбата с някои от най-коварните заболявания, от които страда актуалното ни общество.

Най-разпространените у нас и необятно употребявани в националната и научната медицина лечебни растения са към 160, а съгласно експертите някои от тях могат да окажат извънредно потребно влияние върху човешкия организъм даже при лекуване на рак и туморни формирания.

Ролята на билките в лекуването е най-вече поддържащата, само че има и такива, които са подобаващи за съществена терапия. Ето 10 от най-полезните билки в битката с рака.

1. Зелен чай

На челно място измежду главните билки срещу рак. Зеленият чай с генезис от Китай оказва помощ за предотвратяването на почни всички типове рак, в това число на гърдата, червата, белите дробове, кожата, черния дроб, стомаха и на дебелото черво. Това е по този начин заради високото наличие на антиоксиданти в зеления чай.

2. Невен

Невенът е едно от най-важните лечебни средство при ракови болести, когато към този момент не може да се направи интервенция. Препоръчва се да се пие чай от невен нескончаем интервал от време. Прясно изцеденият сок от невен пък може да се ползва с доста огромен триумф дори за рак на кожата.

3. Алое

Алоето е известно лечебно средство от антични времена. Гелът от това растение подтиква имунната система и има противовъзпалително и антисептично деяние.

4. Босилек

Босилекът е билка употребена постоянно в италианската кухня. Той работи като натурален бранител против образуването на канцерогенни кафези, а при към този момент образували се такива, босилекът лимитира растежа им.

5. Куркума

Куркумата е известна фалшификация за готвене, само че също по този начин са приети и нейните противоракови свойства. Някои от последните резултати демонстрират, че дневна доза от куркума от към половин чаена лъжичка понижава вероятното повишаване на подправени модели на ДНК и канцерогенни субстанции, които предизвикват развиването на раковите болести. Честото приемане на куркума понижава риска от рак на гърдата.

6. Розмарин

Розмаринът е една от най-често употребяваните кулинарни билки, която съдържа в себе си мастни киселини. Препоръчва се срещу рак, тъй като тези мастни киселини стопират образуването на ракови кафези. Приемът му е мощно целесъобразен, изключително при пациенти, подложени на химиотерапия.

7. Джоджен

Някои билки от семейство „ ментови “, като джоджена, стопират кръвоснабдяването на раковите тумори.

8. Магданоз

Магданозът защищава от образуване на ракови тумори. Той обаче не се предлага на бременни, защото може да докара до проблеми.

9. Червена детелина

Червените детелини съдържат  антитуморни съединения, които са богати на витамин Е. Въпреки потребните си дейности тази билка не се предлага на бременни дами и хора, страдащи от проблеми със сърцето.

10. Корен от глухарче

Коренът на глухарчето има мощно лечебно деяние против доста типове рак, при изискване че корените са сушени под 40° С и са ръчно стрити на прахуляк, т.е. без електрически миксер или мелничка. То обаче не е ефикасно при мозъчни тумори и рак на кожата, по време на химиотерапия или радиотерапия.

PS: Списъкът на билки срещу рак несъмнено не свършва тук. Има още доста други билки със сходни свойства – лук, чесън, целина, астрагал и други. Важно е да се знае обаче, че макар лечебните им свойства някои от билките могат да имат нездравословни странични резултати, в случай че се взимат погрешно без консултация с доктор.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР