Докато снегът в българските градове е рядкост, в Скандинавия е

...
Докато снегът в българските градове е рядкост, в Скандинавия е
Коментари Харесай

Шедьовър, изграден от лед и сняг, посреща гости СНИМКИ

Докато снегът в българските градове е необичайност, в Скандинавия е същинска снежна приказка. А хотелът, построен от лед в Швеция, се готви да отвори порти за новия сезон.

Обектът е преизграждан всяка година на едно и също място от 1989 година в село Юкарджави, което се намира на 125 благи от Арктичния кръг.

В структурата тази година взели присъединяване цели 24 актьори, от целия свят.  Те построили от лед 12 неповторими жилището, както и още един първокласен. Той е отворен целогодишен.

Леден купол, скултури въодушевени от видеоигри, вълшебни гъби и други са измежду творбите, построени от артистите.

Проектирана е и специфична зала за специфични събития, в която има стилизирано цвете в своя център.

Работният развой почнал още напролет, когато ледените парчета са добити от река Торн. После скъпата суровина е съхранявана в специфични хранилища в Юкарджави. После стартирала същинската работа. Авторите употребявали 500 тона лед, както и различен материл – примес от лед и сняг. Неговият размер бил същият, колкото 10 размера с олимпийски размери.

Температурите вътре в хотела се движат към -5 градуса, с цел да се запази положението на стените и скулптурите, написа “Дейли Мейл ”.

Създателите на тазгодишната версия на постройката са избрали и ексцентрични решения. Те построили лед купол, под който имало друго иглу.

В друга част, наречена “Градината ” има голяма флорална комбинация.

Друга част на обекта е въодушевена от архитектурния жанр Баухаус. Там гостите на хотела могат да се “прехвърлят ” в 20-те и 30.-те години на XX в., с цел да се насладят на преплинатено на разнообразни геометрични форми.

В различен апартамент на хотела създателите още веднъж си играят с носталгията на посетителите. Те са построили мястото, вдъхновявайки се от видео игрите и маратоните, които вършат геймърите.

 В някои от авторските решения оживяват някои от легендите на Севера. Например келтската летенда за Селки, която е полужена и полутюлен. " По време на престоя си гостите може да открият скрити секрети и послания, да бъдат придружение от музика и история ", споделят дизейнерите.

В построяването на хотела взели участие общо 70 души, а леденото царство било издигнато за едвам 6 седмици.

Неговите основатели ще посрещат посетители едвам идната година.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР