Докато по-лекото протичане на варианта Омикрон продължава да подхранва надеждите

...
Докато по-лекото протичане на варианта Омикрон продължава да подхранва надеждите
Коментари Харесай

Нова мания във Франция – да се заразиш с КОВИД, за да не си сложиш трета доза ваксина

Докато по-лекото протичане на разновидността Омикрон продължава да подхранва очакванията за скорошно излизане от пандемията, слагането на третата доза ваксина против КОВИД буди все по-голяма опозиция във Франция.

„ Не съм срещу здравния пропуск, още по-малко съм антиваксър “, споделя Луиз (имената в материала са сменени) пред Le Figaro. „ Но в случай че болестта протича по-леко, желая да се заразя, с цел да отпадне най-сетне този въпрос “, споделя 25-годишната млада жена. Тя, сходно на доста други, си е сложила две дози от имунизацията предишното лято, откликвайки на апела на президента Макрон " да се защитят най-уязвимите ". „ Казах си: „ в случай че никой не го направи, ние в никакъв случай няма да се измъкнем от това “, спомня си тя. Но след имунизацията тя е имала неприятности - нарушен менструален цикъл. Към това се прибавя и фактът, че имунизацията обезпечава дребна отбрана против разновидността Омикрон. Затова за Луиз причините за трета доза през днешния ден към този момент не са задоволителни и тя избира да се болести и да прекара.
Над половин милион инфектирани с COVID-19 за денонощие във Франция
Във Франция е подложен нов антирекорд във връзка с заразяванията с COVID-19. Над 500 000 души са се разболели за 24 часа, излиза наяве...
Прочети повече
На същото мнение е и Марион, шеф на информационна организация, която също е с две дози ваксина. „ Дъщеря ми имаше КОВИД преди 8 дни и й облизах лъжицата в желанието си да се инфектирам “, признава тя. „ От месец се пробвам да се заразя по всевъзможен метод, постоянно се виждам с другари с КОВИД, само че към този момент без триумф “, споделя тя. Марион стартира да се помирява, че може би спада към тази категория хора, които в никакъв случай не могат да се заразят с вируса. „ Ядосана съм, тъй като не желая да нарушавам закона, като вземам назаем имунизационните пропуски на други хора “, споделя тя. И прибавя: „ Този пропуск за имунизация е нелепост и в моето обграждане от ден на ден приказваме за това. Ситуацията е гротескна “, добавя Марион. В групите в WhatsApp нейни познати и другари се поздравяват, когато съумеят да се заразят с ковид. Очевидно отводът от третата доза демонстрира все по-нарастващо неспокойствие и отмалялост измежду огромен брой хора, както и вярата, че вълната от Омикрон най-накрая ще постави завършек на пандемията.

Подобен е казусът и с 32-годишният Жереми, който даже рискът от развиване на нескончаем Covid със съпътстващи затруднения не е в положение да изплаши задоволително. Младият мъж споделя, че е имунизиран с 2 дози преди повече от шест месеца и до момента в който чака държавното управление да отстрани рестриктивните мерки, което към този момент се прави в други страни, се надява да хване вируса. „ Това ще ми даде в допълнение време, с цел да избегна третата доза “, споделя той и споделя, че се тества постоянно, тъй като „ в никакъв случай не се знае ” и е допустимо да се болести, даже да е безсимптомен.

Междувременно френското държавно управление твърди, че от 15 февруари би могло да се приказва за смяна в условията по отношение на имунизационните документи. В същото време срокът за приемане на бустерна доза и надлежно опазване валидността на документа ще бъде понижен от седем на четири месеца след последната инжекция. Тогава девет милиона души във Франция може да изгубят пропуща си, подсети преди два дни министърът на опазването на здравето Оливие Веран.

 
Зачестяват нападенията против депутати във Франция от съперниците на имунизационните документи (ВИДЕО)
Протестите против ограниченията и имунизационните документи във Франция не стихват, а все по-често се стига и до експанзия против депутати. Пре...
Прочети повече
 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР